Hírek

123 utas 9 főnyi személyzet Boeing 737-es lezuhanásának hivatalos áldozatai

A kínai tévé a lezuhant Boeing 737-es 123 utasának és 9 fős személyzetének haláláról számolt be.

A Kínai Központi Televízió bejelentette a China Eastern Airlines Boeing 737-es repülőgépének déli részén lezajlott baleset áldozatainak számát. A RIA Novosztyi szerint a lezuhant hajó mind a 123 utasát és a legénység 9 tagját halottnak nyilvánították.

Tisztázták, hogy a szakértők már 120 személyt azonosítottak a Boeing 737 fedélzetén a DNA segítségével.

Előtte a RIA Novosztyi a tűzoltókra hivatkozva arról is beszámolt, hogy a becsapódás helyszínéről származó mintákban nem találtak robbanóanyagot. “A fizikai-kémiai laboratórium összesen 66 mintát fogadott el, 41 minta vizsgálata már befejeződött, és a hagyományos szervetlen robbanóanyagok, valamint a hagyományos szerves robbanóanyagok összetevői nem kerültek elő” – mondta Cseng Hszi, a robbanóanyag parancsnoka. a Guangxi Zhuang Autonóm Terület tűzoltó- és mentőcsapata.

Korábban ismertté vált, hogy a Boeing 737-es nem adott riasztást a becsapódás előtt. Liu Hsziaodong, a China Eastern Airlines szóvivője hozzátette, hogy a kommunikáció a hajó legénységével egészen addig a pillanatig normális volt, amíg el nem tűnt a radarról.

Ezt megelőzően arról számoltak be , hogy egy második “fekete dobozt” találtak a Boeing 737-es lezuhanásának helyén. Egy pekingi dekódoló laboratóriumba vitték adatkinyerés és elemzés céljából.

A China Eastern Airlines egyik Boeing 737-es repülőgépe, amely Kunmingból Kantonba repült , március 21-én lezuhant. A repülőgép a dél-kínai Guangxi Zhuang autonóm régióban található Vucsou városában, Teng megyében zuhant le. Lezuhanása hatalmas erdőtüzet okozott.

Később megtudták , hogy a Boeing 737 29 100 láb (körülbelül 8,8 kilométer) magasságban volt, amikor belemerült. Körülbelül két órára kezdett veszíteni a magasságból, körülbelül 560 kilométer per órás maximális sebességgel. A repülőgép számítógépeiből az utolsó adatokat hajnali 2 óra 22 perckor küldték el 3225 láb (kb. 982 méter) magasságban.

Ajánlott Cikkek