Magyarság Történelem Történelem

1957: a nagy traktorfordulat éve!

„… nagy igény volt a 25 LE teljesítményű dízel traktorok iránt. Így gyors fejlesztési munkával megszületett az U-28 traktorcsalád, amelynek erőforrása Csepel DT-213-as motor volt, sebességváltója 2×3 fokozatú, szorzó rendszerű, mászó sebességfokozattal” – írja a dutra.hu oldal.

Borítóképen: Felsőgalla, vetőburgonya ültetése géppel a Nagy-Keselő keleti oldalán, Dutra UE-28 – 1959 (forrás: Fortepan, 250595)

A történet persze nem pontosan itt kezdődött, de tény, hogy 1957-ben jelent meg az U-28 traktorcsalád, ami aztán mind a gyártónak, mind pedig a magyar mezőgazdaságnak nagy hasznára volt, nem mellesleg pedig az UE-28-on keresztül elvezetett a Dutra D4K-ig is, ami – illetve különböző variánsai – nemzetközi sikert is jelentettek, és már az ország számára is hasznot hozott a jelentős exporton keresztül!

Kezdjük az elején! 1955-ben a GS-35 típusú izzófejes és a DT 413 lánctalpas traktorokat gyártotta. A JÁFI-nál (Járműfejlesztési Intézet) fejlesztés alatt volt az M 18/I., illetve az M 18/II. munkanévvel illetett traktorok is, melyekhez egyhengeres, kétütemű dízel-motort alkalmaztak, forgattyúsház sűrítéssel, hurkos öblítéssel.

Felül: M 18/I. általános traktor, alul: M 18/II. eszközhordozó traktor

A közvetlen befecskendezésű, kis kompresszió-viszonyú, kúpos égésterű erőforrás egyedi konstrukció volt.

Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, Dutra traktor, még GS alapokon – 1955 (forrás: Fortepan, 128447)

Az M(egyes forrásoknál: KM)-18/I. klasszikus traktorépítési elvet követett, melynél a fekvő motorelrendezést alkalmaztak, míg az M-18/II. egy úgynevezett eszközhordozó traktornak készült, motorját pedig álló helyzetben építették be.

Igen ám, de a mezőgazdaság fejlődése – na meg a piacon akkoriban megjelenő Zetor K-25 traktor térnyerése – ezektől erősebb gépet követelt. Az M 18-programot leállították.

Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, DT-413 lánctalpas traktor (forrás: Fortepan, 127794)

Bár az elkészült prototípusokkal további próbákat végeztek a JÁFI szakemberei tapasztalatszerzés céljából, de ekkortól minden energiájukat egy erősebb modell fejlesztésére fordították. Ez volt az M-25, ami egy teljesen új konstrukciójú motort kapott, ami jóval fejletteb és gazdaságosabb volt, mint a kétütemű egyhengeresek!

JÁFI M-25 traktor

Ez pedig nem volt más, mint a Csepel motorcsalád kéthengeres tagja. Ehhez is fejlesztésre volt szükség, mert korábban a JÁFI a Steyr-től csak a négy-, illetve hathengeres motorokat vásárolta meg, és bár volt a palettán kéthengeres is, annak licenszét végül nem vették meg.

Ez a gép is klasszikus traktor-elvekre épült, melyet a JÁFI a VCST-vel (Vörös Csilleg Traktorgyár – a korábbi Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth – együttműködésével fejlesztett ki. A gyártó komoly tapasztalatokkal rendelkezett, így pedig egy igazán jó gép született!

1955-ben azt tervezték, hogy a következő évben készítenek egy 100 darabos null-szériát, de tudomásunk szerint ebből csak öt kísérleti példány készült el.

De elég is volt ennyi, ugyanis 1956 közepéig jó eredménnyel befejezték az állami gazdaságokban a 2000 órás szántóföldi kísérleteket is! Ekkor a JÁFI – teljesítve vállalt feladatát – átadta gyártásra az M-25 univerzális traktor terveit. De még mindig nem ez volt a végleges változat!

Amikor ugyanis a Csepel Autógyár 1956-ban szériásította a motort, a Földművelésügyi Minisztérium és a VCST kérésére jelentős átalakításokat végeztek el. A forgattyúsház öntöttvas anyagát könnyűfémre cserélték, elhagyták a dugattyúfenekek olajhűtését, a motor bütyköstengelyéről működtetett befecskendezőszivattyút alkalmaztak, a szabályozót pedig beépítették a motorba.

Az így módosított motor DT-213 típusnév alatt került sorozatgyártásra.

Ez a motor aztán az U-28-as traktorcsalád motorjaként vált ismertté, de később számos haszonjármű és gép erőforrásaként is alkalmazták. 1980-ig gyártották, többszöri módosítással 25.130 db készült a már 28 LE-s motorból!

A következő évben (1957) a traktorfejlesztés visszakerült a VCST-hez, amely még mindig módosított a JÁFI tervein, sorozatgyártásra továbbfejlesztve azt, és önhordó kivitelben, U-28 típusnéven négy típusvariációban gyártotta azokat.

Az U-28 egy igen fontos mérföldköve volt a hazai traktorgyártásnak, mert ez a típus sikeres lett, és segítette a mezőgazdaságot, valamint ennek további fejlesztésével lett végül nemzetközi szinten is (újra!) elismert a gyártó.

De ne felejtsük el, hogy ehhez nagy szükség volt a ma már jószerével teljesen elfelejtett JÁFI M-25 traktorra is.

A korábbi “18-as” traktor bemutatása:

Ajánlott Cikkek