Hírek

47 Nő is volt az ezer magukat megadó ukrán katonák között – Zelenszkij cserélne

Konasenkov védelmi minisztérium képviselője elmondta, hogy a mariupoli 1026 fogoly közül 47 nő.

A Mariupolban önmagát megadó 1026 Ukrán Fegyveres Erők (AFU) közül csaknem 50 nő volt . Ezt a Honvédelmi Minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konashenkov vezérőrnagy jelentette be .

A fegyvert letevő nők pontos száma 47 volt. A Honvédelmi Minisztérium nem közölt részletesebb tájékoztatást anélkül, hogy megnevezné sem a katonai beosztásokat, sem a foglyok beosztását.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban a fogságba esett katonákról beszélt . Felajánlotta , hogy az Ellenzéki Platform az Életért párt politikai tanácsának vezetőjét, Viktor Medvedcsukot , akit „ a ti orosz fiatoknak” nevezett, ukrán „legényekre és lányokra” cserélné,

Korábban arról számoltak be, hogy a Verhovna Rada törvényt fogadott el az „Ukrajna Védelmező Napja” állami ünnep nevének „A védők és a védőnők napjára” módosításáról a nemek közötti egyenlőség érdekében. Az ukrán hadseregben szolgáló nők száma 2021-re körülbelül 31 ezer volt.

Február vége óta tartanak a harcok Mariupolban. Április elején a DPR Népi Milíciájának hivatalos képviselője, Eduard Basurin bejelentette a város teljes körbevételét

Ajánlott Cikkek