Hírek

8 milliárd dollár – eddig „ennyit ért” a NATO országoknak Ukrajna

A NATO főtitkára elmondta, hogy a Kijevnek nyújtott katonai segélyek mennyisége meghaladta a nyolcmilliárd dollárt, és csak növekedni fog!

Borítóképen: Egy Gepard légelhárító ágyú harckocsi mozgásban a 2015-ös katonai napon, Uffenheimben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Rainer Lippert, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Ezt a becslést a minimumnak nevezte, pontosítva, hogy a valóságban ez az érték magasabb is lehet. A főtitkár hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja Kijev támogatását, és biztosított a katonai utánpótlás folytatásáról.

Korábban Annalena Berbock német külügyminiszter azt mondta, hogy bár egyes európai országok megkezdték nehézfegyverek szállítását Kijevbe, ez nem teszi őket automatikusan a konfliktus részévé. Kifejtette, hogy a szállítmányok összhangban vannak az ENSZ Alapokmányának 51. cikkével, amely minden országnak garantálja az önvédelem jogát.

Az összeg tehát egyre nő, és egyre nagyobb annak a hadianyagnak a mennyisége is, amit majd pótolni kell… Erre már nagyon készülnek a fegyvergyártók, ugyanis azt nem engedheti meg magának a NATO, hogy saját képességei rovására támogassa Ukrajnát…

Alighanem a következő időszakban a fegyvergyártók csapágyara járatják gyártósoraikat!

Ajánlott Cikkek