Foci Hírek Magyarság Nagyjaink Semleges Térfél Sport Sport Történelem Történelem Videók

99 éve született az Újpest legendája: Szusza Ferenc

Puskás Ferenc a magyar és a spanyol élvonalban 1943 és 1966 között 511 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A rangsor második és harmadik helyén szintén magyar futballista van Schlosser Imre és Zsengellér Gyula személyében – ez egyben a nemzetközi ranglista első három helye! Mögöttük pedig – minden bizonnyal a legjobb gólátlaggal (!) Szusza Ferenc következik, aki 462 Nb1-s mérkőzésén 393 gólt ért el!

Borítóképen: Szusza Ferenc

Nem mellesleg a válogatottban 1942 és 1956 között hasonlóan jól teljesített, miután 24 mérkőzésén 18 gólt ért el!

Mit is lehet még elmondani egy gólszerzésre termett csatárról? A góljai mesélnek róla és az a szeretet, amivel mindig is viseltetett szeretett csapata, az Újpest iránt. Nem is játszott más csapatban!

Magyarország-Ausztria: 5-2 (1947. 05. 04) Szusza Ferenc 2 gólt szerzett

Azon túl, hogy kiváló támadó volt, edzőként is sokra vitte, ugyanis győri, majd újpesti edzősködése után a Górnik Zabrze, majd a Real Betis és az Atlético Madrid csatát is trenírozta, hogy aztán az 1980/81-es szezonban Újpesten búcsúzzon, mint edző – ekkor kapta a szurkolóktól a „Mágus” nevet.

Külföldön megbecsülik az ilyen klasszisokat – Szusza Ferenc a filmsztár

Igen, Szusza Ferenc szerepelt a Civil a pályán, és a Mese a 12 találatról című filmekben. Nem is alakított rosszul, de igazi lételeme mégis a futball-pálya volt.

2006-ban, 82 évese távozott közülünk. Emlékét megőrizzük!

Ajánlott Cikkek