Hírek

A BLM alapítója 6 év börtönbüntetést kapott választói csalásért – hívei rasszizmussal vádolják a bíróságot

Egyre több mocskos dolog derül ki a BLM szervezetről. Most éppen a választési csalásban való részvételt bizonyította a bíróság . A vezető nem kispályás módon vitte véghez a cselekményt. Továbbá sok pitiáner bűncselekmény is bizonyítást nyert. Ki sem találnák olvasóink mivel vádaskodott a tárgyalás után…hát persze hogy rasszista volt a bíróság. Hat év és egy nap börtönbüntetésre ítélte egy tennessee-i bíróság Pamela Moses-t, a BLM memphisi részlegének alapítóját – jelentette be Amy Weirich Shelby megyei körzeti főügyész hétfőn. A 44 éves aktivistát bűnösnek találták, mert 2015-ben illegálisan adta le szavazatát, miközben próbaidőn volt, számos korábbi bűncselekmény miatt, beleértve a bizonyítékok manipulálását, hamisítást, hamis tanúzást, hatóság elleni erőszakot és 500 dollár alatti lopást.

borítókép illusztráció : https://commons.wikimedia.org Black Lives Matter manifestation in Stockholm June 3, 2020.Frankie Fouganthin

A bizonyítékok meghamisítása különösen fontos ezen a listán, mivel a Tennessee államban elkövetett bűncselekmény miatt elítélt személy végleg elveszti szavazati jogát. Mark Ward bíró azzal vádolta Moses-t, hogy becsapta a „pártfogó felügyelői osztályt, hogy olyan dokumentumokat adjon át Önnek, amelyek szerint lejárt a próbaidőről”, ami lehetővé tette a nő számára, hogy „hatszor elítélt bűnözőként szavazzon”.

Moses viszont azt állította, hogy egyszerűen nem volt tudatában annak, hogy akkor még próbaidőn van, és ragaszkodott hozzá, hogy „nem hamisított semmit”. A BLM aktivistája szerint csak annyit tett, hogy „megpróbálta visszaszerezni a szavazati jogomat úgy, ahogyan azt a választási bizottság emberei mondták nekem”. A mellett is kitartott, hogy soha senki nem mondta neki, hogy megvonják a szavazati jogától, amikor 2015-ben bűnösnek vallotta magát bizonyítékok meghamisításában és más bűncselekményekben.

Moses rájött, hogy még mindig próbaidőn van, és nem szerepelhetett a szavazólapon 2019-ben, amikor megpróbált indulni Memphis polgármesteri tisztségéért. A nő egy bíróhoz fordult, aki megerősítette neki, hogy még mindig a névjegyzékben van. Az aktivista azonban konzultált a helyi pártfogó hivatal egyik tisztjével, mivel gyanította, hogy a bíró rosszul számolta ki a büntetését. Az a tisztviselő tévesen aláírta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy Mózes próbaideje véget ért.

Néhány nappal később ugyanez a tiszt rájött, hogy hibát követett el, és felvette a kapcsolatot a választási tisztviselőkkel. A korrekciós osztály egy e-mailben tisztázta, hogy a nő nem jogosult szavazni. Az ügyészek azonban azzal érvelnek, hogy Mózes ekkor már benyújtotta a szavazati jogának visszaállításáról szóló igazolást, “és aláírta a benyújtott információk pontosságára vonatkozó esküt”, annak ellenére, hogy jól tudta, még mindig nem szavazhat. 

A helyi média szerint Mosest, aki várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen, kilenc hónap letöltötte után próbaidőre szabadulhat. Ahhoz, hogy a bíró enyhítse a büntetését, az aktivistának rács mögött kell viselkednie, és részt kell vennie a börtönprogramokban. Eközben a Színesek Elősegítésének Országos Szövetsége Jogi Védelmi és Oktatási Alap csütörtökön elítélte Mózes ítéletét. A csoport azzal vádolta, hogy „Pamela Moses, egy fekete nő, szavazási hiba miatt hat év börtönbüntetésre ítélték”, rámutatva, hogy „a fehér személyek, akikről ismert, hogy kirívó szavazócsalást követtek el, csak próbaidőt kaptak”.

RT.com

Ajánlott Cikkek