Hírek

A brit pénzügyminisztert megkérték „álljon félre”!

Úgy tűnik, egyelőre sikerül megmenteni Truss kormányát, és vezéráldozat helyett elég volt egy „futót” beáldozni, de ezzel együtt sem áll jól a kormány sakkjátszmája.

Részletek a levélből, melyet Kwarteng Twitterére tett ki:

Sok sikert kíván Liz Truss miniszterelnöknek a gazdasággal kapcsolatos terveihez, megjegyezve, hogy „hosszú évek óta kollégák és barátok vagyunk”. Támogatását ígéri Trussnak a hátsó padokról.

Kwarteng is elismeri a piaci turbulenciát a szeptember 23-i miniköltségvetést követően.

Azt írja, hogy „a gazdasági környezet gyorsan megváltozott”, mióta bemutatta terveit, amelyek 45 milliárd fontnyi adócsökkentést tartalmaztak, amelyet állami hitelből finanszíroztak.

Kwarteng azt mondja, hogy „annak teljes tudatában vállalta a munkát, hogy a helyzet, amellyel szembesültünk, hihetetlenül nehéz volt”.

Úgy tűnik, kitart a bejelentett intézkedések mellett – mondván, hogy „a status quo követése” az olyan kérdések megoldására – mint az emelkedő kamatlábak és az energiaárak – „egyszerűen nem volt lehetséges”.

A lényeg tehát, hogy Liz Truss kormánya továbbra is hatalmon van, de nem túl stabil a helyzet, és a sűrű váltások az egyes minisztériumok élén – ahogy ez Boris Johnson alatt is volt – nem tesznek jót a kormány által végzett munka minőségének…

Ajánlott Cikkek