Hírek

A Bundestag jóváhagyta nehéz német fegyverek szállítását Ukrajnába

A Bundestag alsóháza jóváhagyta nehézfegyverek szállítását Németországból Ukrajnába

A német parlament alsóháza (Bundestag) elsöprő többséggel jóváhagyta azt a kezdeményezést, hogy Ukrajna érdekében nehézfegyvereket szállítsanak – írja a Reuters .

„Oroszország széles körű gazdasági elszigetelődése és a nemzetközi piacoktól való blokádja mellett az ellenségeskedés megállításának legfontosabb és leghatékonyabb eszköze a hatékony fegyverek és összetett rendszerek, köztük a nehézfegyverek szállításának fokozása és felgyorsítása” – áll a törvényjavaslatban.

Wolfgang Kubicki, a Bundestag alelnöke szerint a törvényjavaslatot a német kormánykoalíció három pártja és az ellenzéki konzervatívok is támogatták, és 586 igen, 100 nem szavazattal, 7 képviselő tartózkodott.

Korábban Liz Truss brit külügyminiszter a nyugati országokhoz fordult , és felszólította őket, hogy kezdjék meg a tankok és repülőgépek szállítását Ukrajnába, valamint állítsák le az orosz olaj- és gázimportot. „Hosszú távra fel kell készülnünk, és megduplázzuk Ukrajnának nyújtott támogatásunkat. Nehézfegyverek, tankok, repülőgépek – jobban kellene keresnünk [katonai felszerelést] a készleteinkben, növelni a termelést” – mondta.

Ajánlott Cikkek