Hírek

A ciprusi parlament ellenzéki képviselőit nem érdekelte Zelenszkij

A ciprusi ellenzék képviselői nem mentek el arra az ülésre, ahol Zelenszkij beszédét közvetítették

A köztársaság vezető ellenzéki politikai ereje, a Ciprusi Dolgozók Progresszív Pártja (AKEL) képviselői április 7-én, csütörtökön nem jelentek meg a parlament rendkívüli ülésén, amelyen videóüzenetben Ukrajna elnöke Volodimir Zelenszkij volt látható . A TASS a ciprusi parlamenti tévécsatornán adására hivatkozva ír erről .

Az AKEL-frakciónak 15 képviselője van, ez a második legnagyobb az 56 fős törvényhozásban.

Az ülésen jelenlévő Nikosz Anasztázisz elnök, akit arra kértek, hogy kommentálja az ellenzéki parlamenti képviselők hiányát a teremben, azt mondta, hogy “nem azért van ott, hogy politikai megjegyzéseket tegyen”.

„Minden politikai erőnek a választóik felé kell elszámolniuk, és nekik kell megfeleniük nem másnak”– válaszolta Anastasiades.

Ugyancsak április 7-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök botrányt kavart Görögországban, ahol az Azov zászlóalj fegyvereseivel együtt videokapcsolaton keresztül beszélt a parlamentben. A Görög Kommunista Párt KKE és a jobboldali Görög Megoldás párt képviselői figyelmen kívül hagyták az ukrán elnök beszédét, nem voltak hajlandók részt venni a parlament akkori ülésén.

Ajánlott Cikkek