Erdély Foci Hírek Sport

A Csíkszereda elnökét megkérdezték a miért csak magyar a kommunikáció – lefagytak a románok a válaszra

Nagy port kavart a román médiában a csíkszeredai klubelnök sajtótájékoztatón adott válasza, később azonban pontosabb magyarázatot is adott Szondy arra, miért nem érhető el román nyelven is a klubhonlap.

Sajtótájékoztatót tartott a román másodosztályban játszó Csíkszereda, ahol részt vett a klub elnöke, Szondy Zoltán, valamint a város polgármestere, Korodi Attila is. Az eseményen az egyik újságíró megkérdezte, hogy a csíkszeredai klub miért csak magyar nyelven kommunikál a hivatalos honlapon és a sajtóközleményekben, a gsp.ro portál pedig megdöbbentőnek nevezte az elnök válaszát.

– Ezt a kérdést már többször megkaptam, és örülök, hogy a sajtó előtt válaszolhatok rá. Amint a román szaksajtó és a román televíziós csatornák magyar nyelven fognak anyagokat készíteni, onnantól kezdve román nyelvű honlapunk is lesz  idézte Szondy reakcióját a gsp.ro.

A portál később külön is megkereste Szondyt, hogy részletesen megmagyarázza a sajtótájékoztatón tett kijelentését.

– Amikor a román szövetséggel kommunikálunk, azt románul tesszük, a sajtótájékoztatókat pedig kétnyelvűen tartjuk. A honlapunk valóban csak magyar nyelvű, de a sajtótájékoztatón adott válaszomat inkább humorosnak szántam, bár tényleg szívesen látnék magyar nyelvű műsorokat a román sajtóban, például a televízióban. Mi is 10% körül vagyunk az országban, szerinted túl sokat kérnék? – nyilatkozta Szondy, majd azt is elárulta, hogy legfőképpen anyagi okokból nem elérhető román nyelven a Csíkszereda honlapja. – A költségvetésről van szó. Elég sokba kerülne nekem, ha kétnyelvű oldalam lenne. Ha 100-200 román szurkoló kért volna fel, hogy készítsek egy honlapot, akkor igen, megcsináltam volna románul, de soha nem kértek fel.

Szondy újságírói felvetésre azt is hozzátette, szerinte normális dolog, hogy a román másodosztályú bajnokságban játszó csapat nem kommunikál románul.

Ha cirkuszt akarsz csinálni belőle, megteheted, de ez egy mesterséges cirkusz. Tudod, hány másodosztályú együttes nem is rendelkezik egyáltalán honlappal? Sokan. Nem is beszélve a harmadosztályú csapatokról. Hol itt a probléma? – vágott vissza a klubelnök.

csakfoci.hu

Ajánlott Cikkek