Hírek

“A Demokrácia örzői nagy árat fizetnek Ukrajnában, ezért több fegyverre van szükségük”

Kicsit össze vagyunk zavarodva mert egymásnak ellentmondóak a hadi jelentések. Eddig abban a tudatban voltunk, hogy a demokratikus világ őrizői, mint a méltán híres grál lovagok gyülekezete a dicsősége Azov battalion haláltmegvető bátorsággal tör előre, de biztos félreinformáltak minket. Alant a foxnews hírei.

Ukrán tisztviselők csütörtökön azt mondták, Kijevnek több fegyverre van szüksége, mivel az Oroszországgal folytatott háború ötödik hete tart, és azzal érveltek, hogy „a demokratikus világ értékeinek védelmezőjeként” vállalta a terhet.

Az amerikai csapatok kiképezték az ukrán erőket , hogy hatékonyan használjanak fel mindent amit fegyverként lehet használni

Ukrajna azonban továbbra is többre kényszeríti az Egyesült Államokat és a NATO-t, miközben biztonsági vezetők arra figyelmeztetnek, hogy Oroszország újraértékeli stratégiáját a háború sújtotta országban. 

“Nincs elég fegyverünk. És szükségünk van rá a harcunk folytatásához” – mondta Andrij Yermak, az elnöki hivatal vezetője a Christiane Amanpournak adott interjúban. “Az egész világ láthatja, hogy az ukránok egy olyan nemzet, amely soha nem hagyja abba a harcot, mert mi a földünkért harcolunk. Harcolunk a hazánkért. Harcolunk az egész demokratikus világért.”

Oroszország a héten bejelentette, hogy kivonja erőit Kijev fővárosból és Csernyihiv északi városából, hogy “növelje a kölcsönös bizalmat” az Ukrajnával folytatott béketárgyalásai során. Az Egyesült Államok és Ukrajna azonban szkepticizmusának adott hangot Moszkva csapatainak mozgatásával kapcsolatos valódi céljával kapcsolatban.  

John Kirby, a Pentagon sajtótitkára szerdán azt mondta újságíróknak, hogy a biztonsági tisztviselők az orosz katonák csak nagyjából 20 százalékát látták áthelyezni, és figyelmeztetett, hogy egyiküket sem küldték vissza helyőrségeikbe.

“Ha az oroszok komolyan gondolják a deeskalációt – mert ez az ő igényük –, akkor haza kell küldeniük őket. De ezt nem teszik, legalábbis egyelőre nem” – mondta.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök e heti beszédében arra figyelmeztetett, hogy Kijevben nem történt változástovábbra is az orosz ostromgyűrű a város körül, és azzal érvelt, hogy Moszkva átcsoportosítja csapatait, nem pedig kivonja

Kirby azt is elmondta, hogy Washington úgy értékeli, hogy Oroszország „átszervezi csapatait” azáltal, hogy ellátja őket ellátmánnyal, majd máshová telepíti őket Ukrajnában. “Úgy gondoljuk, megváltoztatták a stratégiájukat és a terveikat. Sajnos ez nem jelenti a háború leállítását. Azt mondhatom, hogy a helyzet továbbra is meglehetősen nehéz. Különösen a humanitárius helyzettel szeretnék foglalkozni – minden nagyon rossz” – mondta Yermak. az ország keleti részén tapasztalható humanitárius blokádokra hivatkozva. 

Biztonsági tisztviselők úgy vélik, hogy Oroszország a Donbász térségének megtartására törekszik, miután nem tudta elfoglalni Kijevet vagy más, Ukrajna-szerte stratégiai fontosságú városokat vesz célba. Az ukrán tisztviselők azonban ígéretet tettek területi integritásuk védelmére. 

Pénteken folytatódnak a béketárgyalások Kijev és Moszkva között. 

foxnews.com

 

Ajánlott Cikkek