Hírek

A Donyecki hatóság bejelentette, hogy tárgyalásba fognak az Azovsztalban ragadt ukrán erőkkel

A mariupoli Azovstal üzemben blokkolt ukrán hadsereg a Donyecki Népköztársaság (DPR) képviselőihez fordult azzal a kezdeményezéssel, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat. Ezt a DPR Vosztok zászlóaljának alapítója, Alekszandr Hodakovszkij jelentette.

Borítóképen: Kilátás az Azovsztalra a hídról – 2010 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: vadim.tk, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Hodakovszkij szerint többen elhagyták az üzem területét és kifejezték tárgyalási szándékukat. Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) kilenc harcosáról van szó, akik a katonaság többségének érdekeit képviselik, még mindig az üzemben.

„Most a tárgyalások élénk szakasza zajlik” – mondta a DPR képviselője a Rosszija 1 csatornának.

Több Vosztok katonai zászlóalj, köztük tisztek, valamint ukrán tárgyalófelek, akik „fehér zászlókkal hagyták el az alagutat”, visszaindultak Azovsztalba, és bementek ugyanabba az alagútba.

Hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az ukrán hadsereg kilépését kommentálva kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte az azovsztáli erőmű elleni támadás leállítását, és humanitárius alapon fegyverletétel után engedélyezte a katonaság távozását. megfontolások.

Ajánlott Cikkek