Hírek

A DPR beszélt az “Azovstal” alatti földalatti városról

A DPR kormányfőjének tanácsadója, Yan Gagin elmondta, hogy a mariupoli Azovstal üzem alatt földalatti város található , ami megnehezíti annak elfoglalását. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

Kifejtette, hogy az Azovstal egy hatalmas épület, egy nagy szovjet építésű üzem, amelynek területe egy másik Mariupolhoz hasonlítható, saját kommunikációval és útjaival. Gagin megjegyezte, hogy a létesítményt a szovjet korszakban építették, figyelembe véve a bombázás, a blokád és még a nukleáris csapás valószínűségét is.

Most – magyarázta a DPR képviselője – az üzemet több ezer ember őrzi teljes arzenállal és páncélozott járműflottával.

A művelet első ránézésre elég lassan halad, másrészt viszont meg kell értenünk, hogy nem kockáztathatjuk a lakosság, és a katonáink életét. Ezért magának a vállalkozásnak a területén folyamatosan tüzérségi párbajok zajlanak.

Jan Gagin

Az ukrán fegyveres erők fő ellenállási helye

A védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov jelezte, hogy az Azovstal ipari övezet maradt az Ukrán Fegyveres Erők fő ellenállási helye Mariupolban. Egy másik objektumot – az Iljics Vas- és Acélgyárat – teljesen megtisztították az ukrán fegyveres erők katonáitól a nacionalistáktól és a zsoldosoktól.

Korábban ismertté vált, hogy külföldi zsoldosok tartózkodnak az üzemben. Ezt egy elfogott ukrán katona jelentette. Elmondása szerint 200-300 külföldi tartózkodik a vállalkozásnál, valamint az Azov-ezred 1500-2000 harcosa. A katona tisztázta, hogy nem tudja, melyik országból érkeztek a zsoldosok.

A csecsen különleges erők munkája

Ramzan Kadirov személyesen kereste fel az ukrán harcosokat, akik az üzem pincéiben és alagútjaiban rejtőznek . Arra buzdította őket, hogy “gondoljanak a saját és mások családjára, ahogy ma több mint ezer tengerészgyalogos tette”, és felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz hadsereg emberként kezeli a foglyokat. Csecsenföld vezetője pontosította, hogy jelenleg mintegy kétszáz sebesült van az üzemben, akik nem részesülhetnek orvosi ellátásban. „Jobb lenne nekik és mindenki másnak, ha véget vetnének ennek az értelmetlen konfrontációnak, és visszatérnének a családjukhoz” – mondta.

Kadirov azt is megmutatta, hogy a csecsen különleges erők az Azovstal pincéit takarítják. A videón a harcosok gránátokat és géppuskákat dobnak az alagsorba, ahol az ellenség egy kis főhadiszállást állított fel raktárral. „Maguk a banditák saját erődítményeik túszai lettek” – mondta. Ugyanakkor az ukrán fegyveres erők katonáinak és az üzemben letelepedett zsoldosoknak felajánlják, hogy megadják magukat, életüket garantálva.

Ajánlott Cikkek