Hírek

A DPR erői néhány napon belül lezárják a Liszicsanszk-Szeverodonyeck katlant

A Donyecki Népköztársaság erői néhány napon belül bezárják a katlant Liszichanszk és Szeverodonyeck térségében. Ezt Eduard Basurin, a DPR Népi Milícia Osztályának helyettes vezetője mondta június 2-án a Rosszija-1 tévécsatorna adásában.

Borítóképen: Donbász régiójának térképe (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Goran_tek-en, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Még néhány nap van hátra a Liszicsanszkgal és Szeverodonyeckkel összeköttetésben álló kazán teljes lezárására, majd csapataink kivonulnak az Artyemovszk régióba” – mondta.

A térképet böngészve sehogy nem találtuk a következő célpontot, de aztán kiderült, hogy Bakhmut városát 1924-ben keresztelték át a várost Fjodor Szergejev ukrán kommunista vezető illegalitásban viselt fedőneve (Artyom) után Artyemovszkra. Az ukránok meg nyilván a régi nevet használják.

Bkhmut – a következő célpont

Június 1-jén Andrej Marocsko, a Luhanszki Népköztársaság Népi Milíciájának képviselője azt mondta, hogy az LPR és Oroszország erői ellenőrzése alatt tartják Szeverodonyeck területének 70%-át, és várhatóan a város teljes ellenőrzése alá kerül a közeljövőben.

A helyzet úgy áll tehát, hogy a keleti régióban az ukrán erő nem tudják feltartóztatni az orosz csapatokat. Erről – mármint a Kijev számára nehéz helyzetről – egyébként Zelenszkij elnök is beszámolt , hiszen részéről ez is egy érv a további fegyverszállítmányok mellett.

Ajánlott Cikkek