Hírek

A DPR közölte az Azovstalt elhagyó ukrán harcosok számát

A “Kelet” zászlóaljparancsnoka, Hodakovszkij bejelentette 1800 harcos adta eddig meg magát

Összesen 1800 ember hagyta el az Azovstal üzem területét. Ezt Alekszandr Hodakovszkij , a Donyecki Népköztársaság (DPR) erőiből álló Vosztok zászlóalj alapítója jelentette be Telegram csatornáján.

„Összesen a mai napot figyelembe véve ezernyolcszázan jöttek ki. Az áramlás gyengül, de nem szárad ki” – írta.

Korábban Denis Pushilin , a DPR vezetője azt mondta , hogy az ott tartózkodó ukrán hadsereg több mint fele elhagyta a mariupoli Azovstal üzem területét . A harcosok pontos számát ugyanakkor nem nevezte meg. Olekszandr Szladkov , az Összoroszországi Állami Televízió- és Rádióműsorszolgáltató ( VGTRK) újságírója megjegyezte , hogy mire az első katonák fogságba estek, már több mint 2500 ember tartózkodott az erőmű területén, közülük 804-en az ukrán Azov katonái voltak. zászlóalj.

Az orosz védelmi minisztérium május 16-án bejelentette, hogy megállapodás született a sebesült ukrán katonák Azovsztalból való eltávolításáról. Nem sokkal ez előtt a gyárat elhagyó harcosok tárgyalásokat kértek.

Áprilisban vált ismertté az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonáinak egy nagy csoportjának blokkolása a mariupoli Azovstal üzem területén. A katonák megadása május 16-án kezdődött.

Ajánlott Cikkek