Hírek

A DPR Népi Milíciája felmérte az ukrán fegyveres erők veszteségeit a Donbasszban – fogolycserék is voltak

A DPR Népi Milíciája az ukrán fegyveres erők veszteségét 1111 emberre és 1244 sebesültre becsülte.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) a Donyecki Népköztársaság (DPR) csapataival vívott csatákban Donbász területén 1111 embert veszítettek és 1244 sebesültet veszítettek. Erről üzenet jelent meg a DPR Népi Milícia Telegram csatornáján.

Öt alakulatról van szó, amelyek a köztársasági erőkkel szembeszállnak a Donbassban: a 95. külön légi rohamról, a 25. különálló légideszantról, az 56. különálló motoros gyalogságról, az 54. különálló gépesített és a 12. külön hadműveleti dandárról.

Csak az elmúlt nap során veszteségüket 32 ​​főre becsülik, egy légelhárító ágyút, két páncélozott járművet, egy harckocsit és két gyalogsági harcjárművet (IFV). A harcok kezdete óta ezekből az egységekből 369 katona adta meg magát.

“Sajnos az elmúlt napban a függetlenségi harcban a Donyecki Népköztársaság hét védője halt meg katonai szolgálata közben, és huszonnégy megsebesült” – áll a jelentésben.

Korábban ismertté vált, hogy Oroszország és Ukrajna ismét foglyokat cserélt . A katonákon kívül a felek szabadon engedték az őrizetbe vett civileket. Kijev odaadott 11 orosz tengerészt, akiket egy hajóról mentettek ki Odessza partjainál. Moszkva 19 tengerészt engedett el a Sapphire mentőhajóról, amelyet a Zmeiny-sziget közelében vettek őrizetbe.

Ajánlott Cikkek