Hírek

A Fehér Ház kommentálta azokat az állításokat, amelyek szerint Biden fia részt vett a korrupcióban

A Fehér Ház csak megismételte Biden nyilatkozatát, miszerint sem ő sem fia nem vettek részt semmilyen korrupcióban

Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója értékelte azokat a vádakat, amelyek szerint Joe Biden Hunter amerikai elnök fia részt vett korrupciós összeesküvésekben. Erről a TASS számolt be .

Bedingfield kommentálta a Washington Post egyik cikkét, amely szerint Hunter közel 5 millió dollárt kaphatott a kínai CEFC energiavállalattól. Hangsúlyozta: a Fehér Ház hitelt ad Joe Biden szavainak, amelyeket még elnökjelöltként mondott, miszerint fia nem folytatott korrupt üzleti tranzakciókat és nem termelt profitot Kínában vagy Ukrajnában.

Azért ezt hozzátette „Mint Önök is tudják, én nem Hunter Biden nevében beszélek” – tette hozzá a Fehér Ház kommunikációs igazgatója.

Korábban a The Wall Street Journal írt arról, hogy új szakaszába lépett Hunter Biden elleni adóvizsgálat. Az újság szerint Delaware állam ügyészei dokumentumokat kértek azokról a pénzeszközökről, amelyeket Hunter Biden kapott az ukrán Burisma gázvállalattól. Emellett a rendfenntartók tudomást szereztek arról, hogy ebben az ügyben az esküdtszék előtt tanúskodhatnak. Ezen kívül ott van még az elhíresült laptop ügy is.

A WSJ szerint Biden Jr. 2014 és 2019 között havi 50 000 dollárt kapott az ukrán Burisma gáztársaságtól. Ez a pénz a Rosemont Seneca Bohai LLC számlájára ment. E minőségében töltött idejének nagy részét azokban az években töltötte, amikor apja, Joe az Egyesült Államok alelnökeként szolgált.

Ajánlott Cikkek