Felvidék Hírek

A Felvidék magyarjai sem akarnak háborút – “Vagy Rigó, vagy mi! – ez a kérdés, válasszatok!”

A következő írás a felvidek.ma portálon jelent meg Papp Sándor gondolataival. Változtatás nélkül közreadjuk az eredeti cikk élő linkjével.

Péntek kora este van, lassan elkezdi élni a közösségi oldalakon a társadalmi életét az istenadta nép a majd harminc éves államban. Megjelenik egy hír, és özönlenek a kommentek. Gyerekként mindig jókat kuncogtam néhai nagyapámon, amikor a televízióval veszekedett, de ez a kedves jelenet sokszor már az öregkori demencia jele volt.

Nos, most ugyanezt csináljuk, ép és egészséges fejjel. Kiabálunk, vitatkozunk a képernyővel, mintha nem lennénk teljesen normálisak, hiszen az érintett hírközlő szinte sosem válaszol nekünk, főleg ha az egy hírportál, vagy politikus. Tulajdonképpen az üvegfalnak beszélünk a Facebookon, vagy az egyes oldalak kommentszekcióiban.

Péntek kora este van, már mindenki hallott róla, hogy a szlovák kormány titokban odaajándékozta az S-300-as légelhárító arzenált Ukrajnának. Az emberek túlnyomó többsége megrökönyödve írja a felháborító kommentjeit a politikusok, hírportálok oldalaira, szinte mindenki tiltakozik, legyen magyar vagy szlovák.

A Szövetségünk politikusai ebben a helyzetben napok óta a belső harcokkal vannak elfoglalva, ami persze a pórnépet egyáltalán nem érdekli, ő munkát, eredményt vár, és főleg azt, hogy az összetákolt magyar párt az ő érdekeit képviselje.

És itt engedje meg az olvasó, hogy egy személyes tapasztalattal álljak elő. Amikor visszaléptem az elnöki pozícióért folyó MKP kongresszusi küzdelemben, sokan kígyót-békát kiabáltak rám, holott egyértelmű volt, hogy nem nyerhetek, ezért kértem a visszalépésemért, nyíltan, ott a kongresszus előtt (nem füstös szobákban kötött alkuval!), hogy egy szakmai bizottságot vezethessek, amelyen keresztül segíthessük a nemzeti választóinkat, de az egész felvidéki magyarságot is. Amikor több anyag megjelent a nyilvánosság előtt, neheztelő üzeneteket kaptam, hogy nem lehet olyat nyilvánosan leírnom a pártegyesülés folyamata alatt, hogy ha majd megszárad a tinta a Szövetség alapszabályán, onnantól kell bedarálnunk azokat a hidasokat, akik a szélsőliberális nézeteikkel csak kárt fognak okozni a közös pártban.

Vissza a témára. Péntek kora este van. Rigó Konrád, a Szövetség prominens politikusa kinyilatkoztatja, hogy jó és helyes döntés volt a szlovák kormány részéről az S-300-as küldése az ukránoknak! Közben a közvélemény-kutatók megint csak 3,7%-ra mérik az Alianciát.

A felvidéki magyar nép háborog, mert nem akar háborút. Egyetért Orbán Viktor politikájával és elutasítja a szlovák kormány és az államelnök akcióit. A felvidéki magyar nép nem akarja, hogy rigókonrádok szembe menjenek a népakarattal.

Ha Rigó Konrád marad, akkor a nép is maradni fog, otthon, a következő választásokon, mert nem ilyen lovat akart, ahol a farok, vagy más szerve csóválja a lovat!

A nép azt fogja mondani, hogy akkor inkább senki, mint egy olyan párt, ahol az ilyenek nem, hogy nem lettek bedarálva, de ők hajtják kéjes örömmel a darálót és dobálják bele a nemzeti érzelmű választót.

Végszó: vagy kivágjátok ezeket a pártból, mint a ludat nagydolgát végezni, vagy mi megyünk!

(Papp Sándor/Felvidék.ma)

Ajánlott Cikkek