Foci Hírek Sport

A FIFA és az UEFA felfüggesztette az összes orosz csapatot

Az ítélet azt jelenti, hogy az orosz férfi csapattól megtagadják a kvalifikációt a 2022-es világbajnokságra.

borítókép : https://www.flickr.com Photo: Football soccer ball on grass field by Marco Verch under Creative Commons 2.0

A FIFA és az UEFA a labdarúgást irányító testületek további értesítésig minden orosz csapatot kitiltottak a versenyekről, a két szervezet hétfőn közös közleményt adott ki. 

Korábban a nap folyamán jelentek meg hírek arról, hogy a FIFA előrehaladott tárgyalásokat folytat az ügyben, miután Lengyelország, Svédország és Csehország nem volt hajlandó játszani Oroszország ellen a közelgő világbajnoki selejtező elődöntőjében és az esetleges döntőben Moszkvában, március 24-én és március 29-én.

A FIFA először követte az UEFA példáját azzal, hogy meghatározta, hogy az orosz csapatoknak semleges helyszíneken kell játszaniuk Oroszország ukrajnai hadművelete közepette, de hangsúlyozta azt is, hogy az orosz válogatottaknak az „Oroszországi Labdarúgó Szövetség” zászló alatt kell fellépniük szurkolók és zászlójuk használata nélkül.

Egy nappal később azonban a FIFA és az UEFA megerősítette intézkedéseit, és most további értesítésig teljesen kizárta Oroszországot és klubcsapatait az összes tornájáról Ami bizonyosnak tűnik, hogy a férfi válogatott csapat nem indulhat a 2022-es katari világbajnok kvalifikációjában.

„A FIFA és az UEFA Végrehajtó Bizottsága által elfogadott kezdeti határozatokat követően, amelyek további intézkedések elfogadását irányozták elő, a FIFA és az UEFA ma közösen úgy döntött, hogy minden orosz csapatot, legyen szó nemzeti csapatról vagy klubcsapatról, felfüggesztik a versenyben való részvételből. mind a FIFA, mind az UEFA versenyein további intézkedésig” – olvasható a közleményben .

„Ezeket a határozatokat ma fogadta el a FIFA és az UEFA Végrehajtó Bizottsága, illetve mindkét intézmény legmagasabb döntéshozó testülete .

A dolgok jelenlegi állása szerint az orosz női válogatott is kizárásra kerül a 2022-es Európa-bajnokságon való részvételből.

Ajánlott Cikkek