Hírek

A fosztogatókat a helyszínen le kell lőni – figyelmeztetnek az ukrán polgármesterek

Kemény figyelmeztetések a növekvő számú incidensek közepette.

borítókép : https://www.piqsels.com ukraine, the motherland monument, kyiv, soviet union, world war ii, kiev, memorial, sword

Az orosz hadművelet kezdete óta jelentős számú fosztogató incidensről számoltak be országszerte. Zsitomir polgármestere, Szergej Szuhomlin Facebook-videóbeszédében megemlítette egy üzlet kirablásának kísérletét a város egyik területén.

„Figyelmeztettem mindenkit: a rendőrséget, a nemzetőrséget, a területvédelmi egységeket – mindannyian azt a parancsot kapták, hogy ne tartsák fogva a fosztogatókat, hanem intézkedjenek helyszínen. Nem lesz fosztogatás a városban ” – mondta Sukhomlyn vasárnap.

Másnap az Okhtyrka területi közösség vezetője, Pavel Kuzmenko hasonló figyelmeztetést adott ki. Azt mondta, hogy a város „ kisvárosi részén ” elterjedt a fosztogatás , felszólította az embereket, hogy azonnal jelentsék a gyanús eseményeket.

” A fosztogatás helyszíni lelövést eredményez ” – mondta Kuzmenko Facebook-videójában. Kiemelte azt is, hogy az élelmiszerárakat emelő bolttulajdonosok is fosztogatónak számítanak.

„ Jönnek a csecsenek, és ők majd ki akarnak bennünket rabolni ” – mondta, állítólag Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető bejelentésére utalva, miszerint több ezer csecsenföldi férfi kész hadba lépni orosz oldalon.

A közösségi médiában található néhány videó és fotó állítólag azt mutatja, hogy a fosztogatással gyanúsítottakat oszlopokhoz kötözték Ukrajna városaiban, hogy a nyilvánosság is láthassa. Más közösségi csatornák olyan videókat tesznek közzé, amelyek állításuk szerint az „ orosz megszállók” boltrablásait mutatják be. ” ezek valódiságát szinte lehetetlen ellenőrizni ezért nem is teszünk ilyen jellegű videókat a cikkbe.

RT.com / euronews.com

Ajánlott Cikkek