Hírek

A francia hatóságok a szárazság miatt korlátozzák az édesvíz használatát

Franciaországban a rekordmeleg május miatt kialakult szárazság miatt 24 megyében hirdettek speciális rendelkezést az édesvíz használatára vonatkozóan. Erről a Le Figaro számolt be az Ökológiai Átmeneti Minisztériumra hivatkozva.

Megjegyezték, hogy az aszály által sújtott megyékben a hatóságok korlátozó intézkedéseket vezettek be, többek között megtiltották az uszodák vízzel való feltöltését, az autók mosását és a kertek öntözését.

Már április közepén nyolc megyében vezettek be korlátozó intézkedéseket. Elisabeth Born francia miniszterelnök szerint idén nagyon korán kezdődött a szárazság.

A politikus megjegyezte, hogy a kormány 400 millió eurót tervez a takarmányozási problémákkal küzdő állattenyésztők megsegítésére.

Korábban arról számoltak be , hogy Németországban az élelmiszerárak emelkedése miatt feljegyzést állítottak össze az állampolgárok számára a megtakarításokról. A Focus kiadása arra buzdította a németeket, hogy palackozott víz helyett csapvizet igyanak, amely szükség esetén szűrhető. Emellett azt tanácsolták a lakosoknak, hogy részesítsék előnyben a szezonális termékeket, és keressenek árukat a kedvezményekben és akciókban.

Ajánlott Cikkek