Mások írták Vélemény Vélemény-cikkeink

A francia jobbról látszik, amit tagadnak a magyar balon!

Van ott baj, ahonnan az a cikk jött, ami Novák Katalint, illetve köztársasági elnöki jelölését méltatja! Nem a Boulevard Voltaire című online magazinnal van különösebb baj, de erről majd később. A lényeg az, hogy a lap a leendő magyar köztársasági elnökről ír, akit – véleménye szerint – az Országgyűlés minden bizonnyal meg is választ. Örömmel veszik, hogy Magyarországon az első nő lehet, aki ezt a pozíciót betölti. Igen ám, de már ennél a mondatnál jönnek a problémák…

A szerző, Diego Valero ugyanis megjegyzi, hogy ennek a jelölésnek nem mindenki fog örülni. A magyar ellenzék nyilván ezek között van, de nem rájuk gondolt!

Azt írja ugyanis, hogy a feminista értelmiségnek minden bizonnyal nem tetszik majd a kinevezés, hiszen számukra a „konzervatív nő” oximoron (ét egymást kizáró, egymásnak ellentmondó fogalom összekapcsolása).

Erről igazán nincs mit mondani, talán a feministák eltörölnék a nő fogalmát is?

A lap nem felejti el közölni, hogy Novák Katalin három gyermek anyja, aki egyébként rengeteget tett a családokért. Az abortuszok száma jelentősen csökkent, a házasságok és a születések növekedtek, hiszen olyan családvédelmi intézkedésekre került sor, mint amilyet legfeljebb a skandináv országokban lehet tapasztalni. És itt jön egy kulcsmondat:

Azzal a nyíltan felvállalt céllal, hogy az őslakosok számát növeljék, hogy megbirkózzanak a demográfiai hanyatlással, a fatalista zúgolódás helyett, a bevándorlás az egyetlen lehetséges megoldás.”

Igen, emlékezzünk csak, mekkora felzúdulást váltott ki balos körökben a francia volt tábornokok levele! A levél egyrészt olyan lehetséges forgatókönyvet fogalmaz meg, amit senki sem szeretne, és senkinek sem lenne jó, másrészt pedig bemutatja, hogy máris milyen feszültség van a francia társadalomban!

„Magyarországon ma már nem fizet jövedelemadót egy négygyermekes anya, a harmadik gyermeküket váró párok jelentős állami támogatást kapnak új jármű és nagyobb lakásvásárláshoz. A nagyszülők külön szabadságot kérhetnek az unokáik gondozására, az állam pedig a legalacsonyabb kamatlábakat könnyíti meg a fiatal háztartások számára; és a lista korántsem teljes.”

Érdekes, hogy ezt a hazai baloldal mind mellőzi, soha nem említik, mint témát, ugyanis semmiféle érv nincs a kezükbe ezekkel a nagyon is létező, és eredményes családpolitikai stratégiával szemben, csak azt voltak képesek megfogalmazni – mint egyetlen ismert programpontjuk! -, hogy 50.000 migránst akarnak befogadni megválasztásuk esetén (persze ez nem igaz…).

Ezzel szemben a lap nem köntörfalaz, leírja, hogy a magyar reprodukciós arány rosszabb a franciánál (és nem teszi hozzá, hogy náluk kik a reprodukció motorjai!), mert míg ott ez az arány 1,86, addig Magyarországon 1,55! Ez messze van a minimálisan szükséges 2,1-től (ami annyit tesz, hogy családonként, átlagban minimum ennyi gyermek nő fel), de megjegyzi, hogy már ez is nagy eredmény! És akkor most tessék figyelni ott balra!

Az Eurostat statisztikai kimutatása szerint a reprodukciós a 2010-es 1,25- ről 2019- re 1,55- re emelkedett!

Igen, ez nagy eredmény és az a 9 év, ami alatt mindez bekövetkezett, népesedési szempontból nem nagy időtáv! Ne feledjük el, volt már ilyen, de akkor sokkal szigorúbb (és negatív!) ösztönzőkkel építették fel az úgynevezett Ratkó-korszak jelentős népesedési számait 1950 és 1956 között, majd ennek „utóhatásaként” jelentkezett a ’70-es évek születési robbanás (a Ratkó-unokák). Most azonban a pozitív ösztönzők kerültek előtérbe, ahogy azt a francia lap – a teljesség igénye nélkül – fel is sorolta!

A lap a végén megállapítja:

„A leendő magyar elnök a Nyugat- Európában burjánzó felvilágosult, radikális, és áldozati feminizmus ellenpontjának tűnik. Egy olyan nő, mint Novák Katalin, Franciaországban állandó panaszkodásra lenne ítélve, és az erények hivatalos szövetsége (a felbőszült feminista mozgalmak) mélyen elítélné. Magyarországon köztársasági elnök lesz.”

Mindez valamiért látszik Franciaországból, de nem látszik a hazai baloldal irányából, és így szavazóik sem értékelik (de kihasználják!) azokat az előnyöket, amit Novák Katalin családügyi miniszterként a magyar családokért tett.

Ennyit hát a tényekről, és más dolgokról…

Ajánlott Cikkek