Hírek Videók

A francia újságíró megmutatta az ukrán lövedék becsapódásának pillanatát

Christel Nean francia újságíró, aki hat éve tudósított a donbászi eseményekről, Ukrajnából került tüzérségi tűz alá. Az ukrán lövedék megérkezésének pillanatáról készült felvételeket mutatott be. Figyelem, nem orosz, nem csecsen, francia!

Borítóképen: Ukrán katonák bombázzák a DPR állásait Saur-Mogilában, 2014. július (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Essence of Time TV, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

Nean elmondása szerint ő és kollégája, Laurent egy helyi boltba érkeztek, amikor az ágyúzás történt.

„Laurent kollégám lefilmezte azt a pillanatot, amikor ez az érkezés közel került hozzánk. Általában képeket készít. Aztán véletlenül összekevertem a gombot, és lefilmeztem az érkezés pillanatát az üzlet mellett, amikor mindannyian beléptünk” – mondja.

A bemutatott felvételeken füst látható. Az emberek üvöltését és nyögését is hallani lehet.

Június 4-e előestéjén Christelle Neannek öt órát kellett a pincében ülnie az ágyúzás miatt, civilekkel együtt. Fotókat is megosztott autójáról, amelyen súlyos sérülések láthatók.

Március végén az Izvesztyia TV-csatorna tudósítója, Rodion Szeverjanov megsebesült Mariupol közelében. Egy mesterlövész az újságíró lábát találta el, a golyó átment a lábán. Májusban Vlagyimir Putyin orosz elnök Szeverjanovot a Bátorság rendjével tüntette ki.

Ajánlott Cikkek