Hírek

A Gazprom bejelentette az Északi Áramlat leállítását

A Gazprom a Telegram csatornáján jelentette be az Északi Áramlat gázvezeték működését biztosító egyetlen működő gázszivattyú berendezés ideiglenes felfüggesztését.

„A Trent 60 DLE GPU 2022. augusztus 31-től 2022. szeptember 2-ig tartó karbantartási idejére az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül történő gázszállítást három napig felfüggesztjük” – áll az üzenetben.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a munkát az eszközgyártó, a Siemens szakembereivel közösen végzik majd . A vállalati előírások szerint a karbantartást 1000 óránként kell elvégezni.

A munka befejezése után a gázt a vezetéken azonos mennyiségben – napi 33 millió köbméterben – szivattyúzzák át (160 millió köbméter tervezési kapacitással).

Júniusban csökkentették a gázszivattyú mennyiségét, mivel a kanadai hatóságok az oroszellenes szankciókra tekintettel megtagadták a gázszivattyú egység javítás utáni visszaadását. Ezt követően Németország megegyezett Kanadával az eszköz átadásáról, de a Gazprom megtagadta annak átvételét, a további szankciókkal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

Ajánlott Cikkek