Hírek

A Gazprom problémákat jelentett be az Európába történő gázszállítással kapcsolatban

A Gazprom nem tudta időben átvenni a gázkompresszor egységeket (GPU) a Siemenstől a javításból , ezért az Északi Áramlat gázvezeték korlátozott mennyiségben, szállít gázt Európába.  A cég a Telegram csatornán jelentette be az Európába történő szivattyúzás problémáit .

„Az Északi Áramlat gázvezeték gázellátása jelenleg legfeljebb 100 millió köbméter mennyiségben biztosítható. m naponta (167 millió köbméter/nap tervezett mennyiséggel)” – pontosítja a jelentés.

A helyzet a Portovaya kompresszorállomás (CS) működésével hibáival kapcsolatos. Most már csak három gázszivattyús egység használható rajta – részletezte a cég. A nehézségeket a Siemenshez vissza nem adott aggregátorok mellett a hajtóművek műszaki meghibásodásai is okozzák, amelyeket a Rostekhnadzor fedezett fel , illetve a GPU TBO-jának fejlesztése.

Kereskedelmi adatok szerint a júliusi határidős gáz június 14-i ára 8 százalékkal nő, megközelíti az ezer köbméterenkénti 1000 dolláros határt . Az Északi Áramlat ellátásával kapcsolatos problémák a geopolitikai feszültségek hátterében, Oroszország ukrajnai hadműveletének hátterében, tovább súlyosbítva az európai energiaválságot.

2022 tavaszán a Gazprom leállította egyes európai vevők szállítását, miután azok nem voltak hajlandóak áttérni a Moszkva által javasolt, a Gazprombank rubelszámláit használó rendszerre . Különösen az üzemanyag-exportot Lengyelországba és Bulgáriába, valamint más európai országok egyes vállalataiba leállították.

Ajánlott Cikkek