Délvidék Erdély Felvidék Hírek Kárpátalja Magyarok a világban

„A határon túli magyarok számíthatnak ránk, lankadatlanul folytatjuk nemzetegyesítő munkánkat”

Borítóképen: rdély, Békás-szoros (forrás: commons.m.wikimedia.org, szerző: Christo, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Ez most nagyon nem fog tetszeni egyeseknek, de ez hangzott el, ez lesz az irány (továbbra is!), és ennek mi különösképpen örülünk! Miért ez az öröm? Mert igen hosszú idő után van olyan vezetése az országnak, amely elkötelezett a magyarság iránt. Arról meg igazán nem ez a vezetés tehet (lehet, hogy nem is bármilyen magyar vezetés tehető felelőssé…), hogy a magyarság egy igen tetemes része nem a mai Magyarország határai között él!

És akkor most tessék jönni azzal, hogy szavazás, meg „adózz itt!”, meg hogy „azok románok”, és hasonló sületlenségekkel!

Mert bizony ezek csak olyan hangok, amiket a Kádár-rendszer, meg azok utódai ültetnek el fejekbe, de a való világhoz, az összetartozásunkhoz, a mai realitásokhoz (hála a jó égnek!) semmi közük nincs!

És kitől a mondat? Orbán Viktortól, Magyarország leköszönő és újraválasztott miniszterelnökétől! Tömjénezés ez tőlünk? Nem, csak annak szerettünk volna hangot adni, hogy amit hallottunk az valami olyan, amit már évtizedek óta várunk, és amit csak 2010-től hallunk igazán. Helyesebben csak 2010-től vannak igazán ezeknek a kimondott szavaknak eredményei is!

Üdv magyarok, itt a Kárpát-medencében, és mindenütt a világon, bárhol is éljetek!

Ajánlott Cikkek