Vélemény Vélemény-cikkeink

A hazugság odaát van

Azt olvasom egy erősen balos oldalon, hogy „Államtitkár: szó sem lehet róla, hogy Magyarország afgán menekülteket fogadjon be”. Eddig a cím, a cikkben aztán tovább megy a ferdítés. Egy másik ilyen orgánum szavazást tart arról, hogy tartanak az olvasóik az afgán menekültáradattól, vagy sem. A válaszok szerint valahol 54-45 az arány, többen vannak, akik nem tartanak a bevándorló-hullámtól. Nos, a két említett orgánum (van még sok ilyen!) szépen építgeti a hazugsághegyet, így mi most kicsit belerondítunk ebbe a „beruházásba”…

Borítóképen: Saját farkába harap a kígyó… (forrás: iflscience.com)

Az említett államtitkár nem más, mint Magyar Levente, aki nem azt mondta, amit a bevezetőben olvashatunk! Csak egy kis szó marad ki, nem nagy ügy, mondhatnánk. Mondhatnánk, de nem mondjuk, mert az „véletlenül” kihagyott szó alapvetően változtatja meg a mondat jelentését. Pontosan idézzük tehát Magyar Leventét:

„Arról azonban szó sem lehet, hogy Magyarország általában afgán menekültek szétosztásában vegyen részt, őket befogadja.”

Mi a jelentősége az „általában” szónak? Csupán annyi, hogy például a német, vagy a francia, valamint a dán és holland kormány is pont ugyanazt mondja, mint amit ez a mondat így jelent. És hogy teljesen biztosak lehessünk ebben, az államtitkár ugyanebben a nyilatkozatában megerősítette, amit a nyugati vezető politikusok is hangoztatnak:

„A magyar állampolgárokon kívül a magyaroknak például tolmácsként segítséget nyújtó afgánoknak és családjuknak akar segíteni a magyar állam. Néhány százan lehetnek, őket ismerjük, valóban halálos veszélyben vannak, kimentésük erkölcsi kötelességünk.”

Ugye mennyire más ez így, mint a cím hazugsága? Az orgánum javára legyen mondva (a nevét azért nem említjük, mert nem csinálunk reklámot neki!), hogy ezt ők is leírták. De csakis azért, hogy a következő mondattal kössön át a cikk további részére;

„… – közölte az államtitkár, biztosítva ugyanakkor az idegengyűlöletre trenírozott magyarokat, hogy…”

Ehhez nincs mit hozzátenni, a legaljától is van lejjebb! Te, ön, maga, aki olvassa mindezt, ezek szerint idegengyűlölő, mert erre treníroztak téged, trenírozták önt/magát.

Kutyából nem lesz szalonna, valamiért mindig kibukik az a választókat lenéző komcsi, aki a hatalomra hajt, magáért a hatalomért… A választók? A fülkéig kellenek (szükséges rossz…), de aztán egy szót se!

Jó példa erre, hogy amennyire jól hangzott a választási kampányban a budapesti hármas metró légkondicionálása, most annyira szarik bele, aki ígérte… És mi van a kettős állampolgárságról szóló hazugságkampánnyal? Mennyien települtek át? Kérdezzük meg azokat, akik 2004-ben a határon túli magyarokat árulták el!

De ha már idegengyűlölet! Az idegengyűlölet – a baloldali narratíva szerint – a hiányos tudásból, és az abból adódó félelemből táplálkozik. A félelem vonatát pedig a kormány fűti, egyre gyorsabban pörgeti, hogy véderőként lépjen fel, akire ilyen módon persze félelemből szavaznak az emberek. Hát azt kell mondjuk, hogy ez nagyon nem így van! De piszkodul nem így, és ez a narratíva úgy ahogy van, egy piszkos hazugság!

A másik orgánum szavazás-állására ugyanis két magyarázat létezik; az egyik az, hogy az eredmény előre lejátszott, amivel ilyen formán nem is érdemes foglalkozni. Mármint az eredménnyel. Azzal viszont lenne dolog, hogy miért van szükség erre a hazugságre (is)! De hagyjuk, szót sem érdemel, magunkból kiindulva a szavazás korrekt. Ebben az esetben pedig igen furcsa, hogy a többség valamiért mégsem fél! Talán nem működik a kormányzati propaganda? Vagy – amit persze nagyon szeretne a baloldal! – azért szavaz arra a többség, mert bevándorláspárti?

Valószínűleg egyik sem igaz! Ilyen irányú propaganda ugyanis nincs, a többség meg nem bevándorláspárti. A többség ugyanis hajlandó tudomást venni a tényekről; látja, hogy mi történik a franciáknál, vagy Belgiumban, a bűnözők Mekkájává avanzsált Svédországról már nem is beszélve! De akkor mi a megoldás?

Hogy világosabb legyen, hoztunk egy nagyon is aktuális példát. A pandémia első körében – ahogy később is – országonként, földrajzi területenként más és más ütemben terjedt a fertőzés. Azok az országok – Európában például a keleti tagországok -, ahol az első kör nem okozott totális felfordulást, a második körben jócskán behozták „lemaradásukat”, mert az emberek nem féltek attól, amit nem tapasztaltak meg. Az újságban olvasni, vagy átélni a szörnyűséget, nagyon nem mindegy!

Az ember, a társadalom így működik. Ez nem jó, vagy rossz, „csak” tény. Ugyanez a helyzet a bevándorlással kapcsolatban is! Sokszor hallani, olvasni balos orgánumoktól, hogy „Milyen menekültek? Nincsenek menekültek, csak ijesztgetés ez az egész!”. Itt kell visszautalni az „idegengyűlöletre trenírozott magyarok” kifejezésre, ez pontosan ugyanaz a hazugság!

A valóság azonban az, hogy Magyarországon azért nincsenek bevándorlók nagyobb számban, mert a magyar kormány úgy döntött, hogy nem követi el azokat a hibákat, ami lassan romba dönti Franciaországot, és a többi „haladó” európai államot!

A közvélemény meg ugyanúgy működik, mint a koronavírus járvány első és második hullámának példája mutatja; nem félnek, mert amiről csak olvasnak, az nem olyan, mintha átélnék. Ezért aztán nem félnek. Nem félnek, mert igenis biztonságban érezhetik magukat, amit annak a kormánynak köszönhetnek, ami állítólag félelemre építi fel stratégiáját.

Nos, itt bezárult a kör… A kígyó saját farkába harapott, és reméljük, hogy lassan fel is emészti önmagát!

Ajánlott Cikkek