Hírek

A Herszon régió hatóságai kizárták, hogy a régió visszakerüljön Kijev ellenőrzése alá

A Herson régió helyettes vezetője Sztremouszov kizárta, hogy a régió visszakerüljön Kijev ellenőrzése alá

A Herszon régió visszatérése Kijev irányítása alá nem jöhet szóba. Ezt Kirill Stremousov, a régió katonai-polgári közigazgatásának elnökhelyettese jelentette ki, írja a RIA Novosztyi .

Kizárta a Herson régió visszaadását Ukrajna ellenőrzése alá, és hozzátette, hogy Kijev „nem tudja rákényszeríteni” a térségre „az emberek és identitásuk elpusztítására irányuló csúnya náci politikáját”.

Sztremoszov hamisnak nevezte az ukrán fél tájékoztatását Herszon közelgő felszabadításáról , ugyanakkor megjegyezte, hogy jelenleg nem terveznek népszavazást Herszon régióban.

„Az ukrán propagandisták álhíreket terjesztenek a Hersoni Népköztársaság létrehozásáról, hogy megfélemlítsék a helyi lakosságot. A Herszon régió fejlődni fog és virágzó régióvá válik, amelyben nem lesz helye az ukrán nácizmus ideológiájának” – hangsúlyozta a térség katonai-polgári közigazgatásának elnökhelyettese.

Április 27-én az orosz fegyveres erők (AF) katonai-polgári közigazgatást alakítottak ki Ukrajna Herszon régiójának ellenőrzött városaiban. Megjegyzendő, hogy addigra a régió szinte teljes területe az orosz hadsereg ellenőrzése alatt állt, és a helyi lakosok visszatértek a normális életbe.

Ajánlott Cikkek