Hírek

A hüppögő, menjek-vagy-maradjak „haladóknak”!

Az ellenzék, ami csúfos vereséget szenvedett, mert sem ellenzéknek nem jó, az összefogásnak pedig még csak a látszatát sem volt képes megteremteni, keresi azokat a kis pozitívumokat… amelyek nem léteznek! Egyet különösen nagyon szeretnek hangsúlyozni; a gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett!

Borítóképen: Tüntetés a homofób törvények ellen Budapesten, Magyarországon 2021. június 14-én (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Pasztilla aka Terbócs Attila, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Nos, ez csak egy szokásos ferdítése a való világnak – legalábbis az, hogy ezt sikerként állítják be. Hont András a témában írt egy cikket az atlatszo.hu-ra, amelyben felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy;

„Pedig a lényeg az volt, hogy a Fidesz az urnákhoz vitt 3 millió 360 ezer embert (ebből 130 ezer volt levélszavazó) egy olyan népszavazáson, amelynek nem volt jogi relevanciája, gyakorlati következménye és a megrendezés pillanatában aktualitása se sok. Mégis sokkal többen szavaztak a Fidesz szándékai szerint, mint ahányan valaha is a pártot támogatták bármelyik választáson.”

Igen, ez pontosan így van! A Fidesz történelmi győzelme úgy jött össze, hogy a Fidesz-KDNP listájára összesen 3 060 706 szavazat érkezett, azaz a magyar társadalom sokkal nagyobb része ért egyet a kormánnyal ebben a kérdésben, mint akik rá szavaztak.

Egyébként pedig az ellenzéki szavazók 90%-ának érvénytelen szavazata tette érvénytelenné a szavazást, így tulajdonképpen a következőképpen kellene sikerként beállítani a dolgot:

Sikerült elérni azt, hogy érvénytelenné tegyünk egy szavazást, ami mögé annyi szavazó állt be, mint még soha az életben, így sikerült megakadályozni egy soha még ennyire nem támogatott szavazás érvényességét!

Igen, a rombolásnak aztán van miért örülni! Aki pedig egyébként rosszul érzi magát, gondoljon arra, hogy sokkal többen vannak, akik viszont nem!

Lehet, hogy ez nem vigasz, csak a demokráciát így találták ki, és egyáltalán nem kell belebetegedni abba, hogy nem a kisebbségi vélemény határozza meg az ország sorsát!

Ajánlott Cikkek