Hírek

A jövő orosz tengeralattjárója drónokat kap

“Rubin” Központi Tervező Iroda: az “Arcturus” tengeralattjáró drónokat kap az ellenség észlelésére

A Rubin Központi Tervező Iroda (TsKB) bemutatta az Arcturus stratégiai rakéta-tengeralattjáró koncepciótervét a hadsereg-2022 fórumon. A jövő orosz atom-tengeralattjárója (NPS) olyan víz alatti drónokat kap, amelyek lehetővé teszik az ellenség korábbi észlelését. Ezt a Rubin Central Design Bureau képviselője jelentette be – írja a RIA Novosztyi .

„A projekt sokoldalúsága biztosítja a relevanciáját a század második felének jelenleg ismeretlen körülményei között. Az Arcturus nemcsak stratégiai fegyvereket, hanem különféle osztályokba tartozó, ember nélküli járműveket is képes szállítani. A kis és közepes méretű eszközök a hajó aknáiban helyezhetők el, a nagyoknál a külső elhelyezés biztosított. A víz alatti robotikának köszönhetően az Arcturus jobban reprezentálja a környezetet, hamarabb észleli az ellenséget és jobban kikerüli a támadásokat” – mondta a vállalkozás képviselője.

Megjegyezte, hogy az új típusú víz alatti drónok megjelenése lehetővé teszi, hogy egy víz alatti rakétacirkálót más célból tengeralattjáróvá alakítsanak.

Korábban a Rubin Central Design Bureau az Army-2022 fórumon bemutatott egy továbbfejlesztett Claversin-2R víz alatti drónt, amelyet nagyobb autonómia és megnövelt merülési mélység jellemez.

Júliusban egy 19FortyFive publikáció megjegyezte , hogy a K-329 Belgorod orosz atom-tengeralattjáró hat atommeghajtású Poseidon víz alatti drónt képes szállítani.

Ajánlott Cikkek