Hírek

A KGB utódszervezete szerint az USA 1945-ben hamisítványokat forgatott a Szovjetunió hadseregéről Budapesten – titkosítás alól feloldva

Természetesen tudjuk, hogy egy háború részét képezik a dezinformációs folymatok de mivel ez a számunkra egyelőre ellenőrizhetetlen hír igencsak érinti hazánkat Magyarországot közre adjuk az objektív tájékoztatás szándékával. Reméljük egyszer ezekről is megtudjuk a teljes igazságot, de még jobban reméljük hogy ez az őrület minél hamarabb véget ér a szomszédban.

borítókép : https://hu.m.wikipedia.org Szovjet katonák Budapesten (Üllői út – József körút kereszteződése, jobbra az Iparművészeti Múzeum. Balra Ferenc körút 46. sz épület) FOTO:Fortepan — ID 32051 a Creative Commons  – 3.0 Unported licenc alapján használható fel.

Először tisztázzuk az elnevezéseket .Az Állambiztonsági Bizottság, rövidítve KGB (oroszul: КГБ – Комитет государственной безопасности, magyar átírásban Komityet goszudarsztvennoj bezopasznosztyi) a Szovjetunió állambiztonsági feladatokat ellátó szerve volt 1954 és 1991 között. Vezetője miniszteri posztot töltött be, aki a Minisztertanácsnak felelt.

Oroszországi utódszervezetei a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és hírszerzéssel foglalkozó Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR).

A KGB utódszervezet (FSZB) titkosítás alól feloldott dokumentumokat hozott nyilvánosságra Budapest “felszabadítása” (Szovjet uralomba hajtása ) idejéből 1945 áprilisából. Ha most még ellenörizni nem is tudják történészeink, de fölöttébb érdekes dolgokat tudhatunk meg belőle.

“Az USA által az orosz hadsereg hiteltelenítésére használt hamis filmipar 1945 óta működik. Aztán a budapesti amerikaiak filmet készítettek a Szovjetunió hadseregének a magyar lakosokkal szembeni állítólagos kegyetlen hozzáállásáról. Az erről szóló dokumentumot, amelyet a SMERSH katonai kémelhárítás készített, az orosz FSZB feloldott és közzétett.

Az FSZB Public Relations Központja arról számolt be, hogy az ellenfelek évtizedek óta “az információs hadviselés módszereit alkalmazták országunk hiteltelenítésére és pozíciójának gyengítésére a nemzetközi színtéren”.

Hangsúlyozzák, hogy az oroszországi FSZB központi archívumában találtak egy dokumentumot, amely azt jelzi, hogy „1945-ben, amikor a náci Németország és a militarista Japán felett aratott győzelmek feletti elragadtatás még nem hűlt le a felszabadult világban, és a britek Churchill miniszterelnök még nem tartotta beszédét Fultonban, amely a hidegháború kirobbantója lett, az Egyesült Államok – a Szovjetunió Hitler-ellenes koalícióban szövetségese – már korábban is részt vett a szovjetellenes információhamisítványok szándékos létrehozásában. .

Ez egy memorandum a Szovjetunió Védelmi Népbiztossága SMERSH Elleni Felderítési Főigazgatóságának vezetőjétől, Viktor Abakumov vezérezredestől, amelyet a Népbiztosok Tanácsa első elnökhelyettesének, a Szovjetunió külügyi népbiztosának címzett. A Szovjetunió Vjacseszlav Molotov dátuma 1945. december 19. Az úgynevezett “Speciális SMERSH File” dokumentuma, amely a katonai elhárítás jelentéseit tartalmazza a Szovjetunió vezetése felé, azt írja, hogy a budapesti amerikai katonai misszió a szovjet csapatok hiteltelenítésén dolgozott a hollywoodi Metro Goldwyn-Mayer. stúdió segítségével.

Abakumov a dokumentumban idézte a budapesti SMERSH munkacsoport vezetőjének, Mihail Belkin altábornagy táviratának szövegét, amelyben az áll, hogy az amerikaiakat arra utasították, hogy dokumentálják “az úgynevezett” orosz kegyetlenségekkel kapcsolatos tényeket “Magyarországon”. .”

Aztán 1945. november végén egy katonai missziót forgattak egy Budapest melletti faluban, ahol állítólag az oroszok felgyújtottak egy házat és nőket erőszakoltak megl. Belkin ezután megjegyezte, hogy a szalagot a második napon  “repülőgépen küldték el egy magasabb rangú amerikai hatósághoz”.

Megjegyezte azt is, hogy az amerikai misszió titkos parancsot kapott, amely megtiltotta az engedélyek kiadását magyar állampolgároknak az amerikaiak által őrzött demarkációs vonal átlépésére.

Nyilvánvalóan már akkor is az amerikai titkosszolgálatok utasítására a filmipar szakemberei találtak ki és terjesztettek álhíreket a felszabadító katonák a magyar civilek elleni kegyetlenkedéséről – ez a nyugati média modern tévériportjainak szokásos tartalma” – zárta az FSZB.

A Vörös Hadsereg 1945. április 4-én szabadította fel Budapestet a nácik alól.

Március 16-án Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy nagyszabású kibertámadást indítottak Oroszország ellen , hatalmas mennyiségű hamisítványt és propaganda-hamisítást etettek az emberekkel.”

A Vörös Hadsereg 1945. április 4-én szabadította fel Budapestet a nácik alól.”

Idáig az idézet. Erről a “feszabadításról “azért egész Magyarországnak meg van a véleménye mert egy olyan más tipusú megszállás következett a Szovjetunió részéről ami nyomott hagyott szinte minden magyar lelkében, és sok honfitársunk életébe is került, nem beszélve az elrabolt javakról meghurcolt emberekről gazdasági visszaesésről, lélekromboló intézkedésekről. Nem kívánunk még egyszer orosz uralmat de másét sem a Hazánkban. .

forrás: ren.tv

Ajánlott Cikkek