Hírek

A Kreml az LDNR és a többi terület csatlakozásáról Oroszországhoz

A Kremlnek nincsenek kétségei afelől, hogy a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DNR és LNR), Herson és Zaporozhye régió lakói saját maguk döntenek a jövőjükről. Ezt Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára jelentette be.

Borítóképen: Régiók (területek. bolaszty) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: TUBS, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Többször mondtuk, hogy az embereknek maguknak kell megválasztaniuk a jövőjüket. És csak nem a két állam, az LNR és a DNR, hanem más a területek lakóinak, mármint a Herszon régiónak, Zaporozsjénak, nekik kell dönteniük a jövőjükről” – mondta Peszkov egy tájékoztatón.

Szergej Cekov, a Föderációs Tanács szenátora elmondta, hogy a Donbász, Herszon és Zaporozsje régiók köztársaságaiban egy éven belül népszavazást tarthatnak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Szintén szerdán az Egységes Oroszország Párt Főtanácsának titkára, Andrej Turcsak kijelentette, hogy az Orosz Fegyveres Erők, valamint a DPR és az LPR által ellenőrzött Herson régió „kétségtelenül Oroszország részévé válik”. Ami Zaporozsje régiót illeti, az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló döntést véleménye szerint nagy valószínűséggel ott is támogatni fogják.

Ajánlott Cikkek