Hírek

A Kreml nagyra értékelte Zelenszkij javaslatát, hogy Ukrajnában tartsanak népszavazást

Dmitrij Peszkov sürgette, hogy Zelenszkij népszavazási javaslata után ne feledkezzünk meg az Orosz Föderációval folytatott tárgyalásokról

Ukrajna szuverén állam, lehetnek belső eljárások, de vannak tárgyalások is. Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök népszavazás kiírására tett javaslatát tehát a Kreml képviselője, Dmitrij Peszkov értékelte – írja a RIA Novosztyi .

„Meggyőződésünk, hogy jelenleg ezek (a konfliktus megoldására vonatkozó javaslatok – kb. Lenta.ru ) nyilvánossághoz terjesztése csak ronthatja a tárgyalási folyamatot, amely már most is sokkal lassabban és kevésbé értelmes, mint szeretnénk” – mondta Peskov. mondta..

Zárásként elmondta, hogy az orosz delegáció rendelkezik az államfő hatáskörével, szaktudásával és politikai akaratával. „Ukrán kollégáinkon van a sor – mondta az orosz elnök sajtótitkára.

Március 21-én, hétfőn Zelenszkij teljes ukrán népszavazást kért az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalások kompromisszumainak véglegesítése érdekében. A Donbász és a Krím biztonsági garanciáiról volt szó .

Ajánlott Cikkek