Hírek

A Kreml Putyin Erdogannak tett titkos ajánlatával kapcsolatos információkat kommentálta

Dmitrij Peszkov: Putyin és Erdogan az egész kapcsolati komplexum fejlődési kilátásairól beszélt

Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője kommentálta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a tárgyalások során titkos ajánlatot tett török ​​kollégájának, Recep Tayyip Erdogannak , hogy megkerülje a nyugati szankciókat a banki, energia- és ipari szektorban. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

„A kétoldalú kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok teljes körének fejlődési kilátásairól volt szó” – válaszolta az orosz vezető sajtótitkára arra a kérdésre, hogy ezek az információk igazak-e.

Korábban a The Washington Post (WP) azt írta, Putyin titkos javaslatot tett Erdogannak, hogy Ankara engedje meg Moszkvának , hogy részesedést vásároljon török ​​finomítókban, olajterminálokban és tartályokban. Közgazdászok szerint így lehet majd eltitkolni az olaj eredetét, és kijátszani az Európai Unió (EU) olajembargóját.

Szűk formátumú kétoldalú tárgyalásokat folytattak Oroszország és Törökország vezetői augusztus 5-én, pénteken. A vezetők megvitatták a Moszkva és Ankara közötti bizalmi kapcsolat kulcsfontosságú jelentőségét a nemzetközi stabilitás elérésében. A találkozó több mint négy órán át tartott.

Ajánlott Cikkek