Hírek

A Kreml reagált azokra a NATO-nyilatkozatokra, amelyek Oroszország csatatéren való legyőzésének lehetőségéről szóltak

A nyugati országok “az apokalipszis felé gravitálnak”, valami konstruktívabbról kell beszélnünk. Ezt Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője nyilatkozta Pavel Zarubin újságírónak adott interjújában . Beszélgetésük egy részlete megjelent Zarubin Telegram csatornáján.

Peszkov pontosította Moszkva álláspontját Zarubin kérdésére az ukrajnai konfliktus katonai megoldásáról beszélő NATO – vezetők nyilatkozataira . Például Alexander De Croo belga miniszterelnök kifejtette, hogy „a háborút csak a csatatéren lehet megnyerni”, ezért a szövetség vezetőinek támogatniuk kell Ukrajnát.

„Bízzunk benne, hogy valamiféle politikai akarat és valamilyen politikai ok, legalább részben, továbbra is megmarad a kollektív Nyugatnál. A józan gondolkodás az nálunk van” – mondta Peskov.

Június végén a NATO-tagállamok vezetői új stratégiai koncepciót fogadtak el , amelyben hivatalosan Oroszországot ismerték el az észak-atlanti szövetség biztonságát fenyegető legnagyobb veszélyként. A szövetség döntését leginkább az ukrajnai ellenségeskedés befolyásolta, amely a dokumentum szerint megrázta az euro-atlanti biztonságot, és “kimondhatatlan szenvedést és pusztítást okozott”.

Ajánlott Cikkek