Hírek

A Kreml szerint el fog jönni Oroszország és Európa közötti kapcsolatok újraértékelésének az ideje, de még nem most

Peszkov, Putyin sajtótitkára bejelentette, hogy előbb utóbb újra kell értékelni Oroszország és Európa kapcsolatait

Az európai országok majd újragondolják kapcsolataikat Oroszországgal, miután “kijózanodtak az amerikai bourbonból” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASS jelentése szerint .

„Ha az európaiak egy kicsit kijózanodnak az amerikai bourbontól, és még mindig azt gondolják, hogy nekünk magunknak kell gondoskodnunk kontinensünk – Európa, sőt Eurázsia – sorsáról, akkor majd eljön a kapcsolatok újraértékelésének ideje – mondta Peszkov. . Az elnöki sajtószolgálat vezetője úgy vélekedett, hogy ez sajnos nem a közeljövőben lesz , és addig nagyon sokat kell Európa népeinek elszenvednie a szankciók miatt amik viszont nem Európa érdekeit szolgálják.

Peszkov úgy véli, hogy Európa országainak és Oroszországnak együtt kell működniük a térség biztonságának építésében. Korábban felfedte az orosz védelmi minisztérium azon terveit, hogy tovább erősítse Oroszország nyugati határát annak érdekében, hogy a térségben megmaradjon az erőparitás.

A Kreml beszélt Oroszország másik nyugati szomszédjával, Fehéroroszországgal fenntartott kapcsolatokról is. Peszkov egyedülállónak nevezte Vlagyimir Putyin orosz vezető és Alekszandr Lukasenko fehérorosz vezető kapcsolatát .

Ajánlott Cikkek