Hírek

A krími hatóságok megtalálták Zelenszkij ingatlanjait a félszigeten

A krími Aksjonov vezetője elmondta, hogy Zelenszkijnek még mindig van több ingatlana a régióban

A krími hatóságok bejelentették, hogy más magas rangú ukrán tisztviselőknek is még mindig vannak ingatlanai a térségben. Ezt a kijelentést a köztársaság vezetője, Szergej Aksenov tette – a Soloviev.Live műsor adásában elmondott szavait a RIA Novosztyi ügynökség idézi .

borítókép : A view shows the Emperor’s House residential complex in the Black Sea resort of Yalta, Crimea April 15, 2019.

Akszjonov, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, az ukrán korrupcióellenes hivatal vezetője, Artem Szitnik, valamint a Nemzeti Bank és az ország Alkotmánybíróságának elnöke, Kirill Sevcsenko és Olekszandr Tupitszkij szerint állítólag még mindig birtokolnak ingatlant a Krím félszigeten.

Szergej Aksjonov azt állítja, hogy ezt az információt a régió hatóságai hozták nyilvánosságra a speciális szolgálatokkal közösen. A felsorolt ​​tisztségviselőket a legfegyelmezettlenebb adózóknak minősítette.

Korábban a krím feje arról is beszámolt, hogy az ukrán elnök felesége , Elena Zelenskaya továbbra is több ingatlannal rendelkezik a félszigeten . A Reuters szerint 2013-ban Zelenszkij felesége több lakást vásárolt az “Emperor1s House” elit lakókomplexumban Alexander Buryak vállalkozótól .

reuters

A krími polgári kamara vezetője , Olekszandr Formancsuk megígérte , hogy ha Zelenszkij elkezdi államosítani az oroszok ukrajnai vagyonát, ugyanez a sors vár a félszigeti ingatlanára is. Az orosz vagyon elkobzásáról szóló rendeletet Zelenszkij március 10-én írta alá .

Ajánlott Cikkek