Hírek

A krími tatárok Kadirovhoz fordultak

A krími tatárok arra kérték Kadirovot, hogy “ne veszítse szem elől” a félsziget blokádjainak szervezőit.

borítókép :Eyvaz Umerov, a krími tatárok regionális nemzeti-kulturális autonómiájának vezetője./forrás youtube

A krími tatárok regionális nemzeti-kulturális autonómiájának vezetője, Eyvaz Umerov Csecsenföld vezetőjéhez, Ramzan Kadirovhoz fordult azzal a kéréssel, hogy ne tévessze szem elől, és tegyen intézkedéseket az ukrajnai félsziget blokádjainak szervezőinek őrizetbe vételére. .Kadirov korábban a Telegram csatornáján több videót is közzétett csecsenföldi katonai személyzetről, akik állítólag részt vesznek egy Ukrajna “demilitarizálását” célzó orosz különleges műveletben.

„Külön szeretnék szólni Csecsenföld vezetőjéhez, Kadirov Ramzan Ahmatovicshoz. Arra kérem, hogy ne tévessze szem elől, és tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy a 2014-ben a Krímből elmenekült Mejlis képviselői közül a fő ” nácikat * Refat Chubarov , Lenur Islyamov , Mustafa Dzsemilev , Ajder Muzsdabajev, Eskender Bariev”bíróság elé lehessen állítani– mondta Umerov a RIA Novostinak.

Szerinte ezek az emberek a bűnösök a krími víz-, energia- és élelmiszerblokád megszervezésében.“Ezeknek az embereknek a bíróság előtt kell válaszolniuk” – hangsúlyozta Umerov.

Elmondása szerint a krími tatárok teljes mértékben támogatják Oroszország elnökének döntését Ukrajna elleni offenzívájában .Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én kora reggel bejelentette, hogy elhatározta, hogy különleges katonai műveletet hajt végre Ukrajna demilitarizálására. Az oroszokhoz intézett televíziós beszédében azt mondta, hogy a körülmények „határozott és azonnali cselekvést követelnek”, a donbászi köztársaságok ugyanis segítségkéréssel fordultak Oroszországhoz. Az orosz vezető szerint a vérontásért minden felelősség a kijevi  rezsim lelkiismeretén szárad.

forrás : ria.ru

Ajánlott Cikkek