Hírek

A Külügyminisztérium beszámolt az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló egykori afgán különleges alakulatokról

Az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy az Egyesült Államokból egykori afgán különleges erőket küldenek az ukrán fegyveres erők megsegítésére.

Zamir Kabulov , az Orosz Föderáció elnökének afganisztáni különmegbízottja, az Orosz Külügyminisztérium Ázsia Második Osztályának igazgatója a RIA Novosztyinak adott interjújában elmondta, hogy számos egykori afgán különleges erő harcol jelenleg az Ukrán Fegyveres Erők (AFU). oldalán

Elmondása szerint tavasszal Washington biztosította Kijevet , hogy segítségül küldi az Afgán Nemzeti Hadsereg egykori tagjait, akik kénytelenek voltak menekülni az előző rezsim elől, de még nem kaptak engedélyt az Egyesült Államokba való belépésre. Tisztázta, hogy körülbelül 110 ezer afgán van ebben a helyzetben, akiknek az amerikai hatóságok azt ígérték, hogy kiviszik őket az országból.

Kabulov elmondta, hogy ezen afgánok egy része csatlakozott az Oroszországban betiltott “Iszlám Állam” (IÁ, ISIS) terrorcsoporthoz , és most Irakban és Szíriában harcol. Mások zsoldosokká váltak, akik munkát keresve arra kényszerültek, hogy Ukrajnába menjenek, és csatlakozzanak az ukrán fegyveres erőkhöz – zárta gondolatait.

Nincs esély a győzelemre

Daniel L. Davis nyugalmazott amerikai hadsereg alezredese, aki négy harci műveletben szolgált, és 2015-ben vonult nyugdíjba, értékelte az ukrán hadsereg helyzetét. Úgy véli, hogy az ukrán fegyveres erőknek nincs esélye megnyerni az Oroszországgal folytatott katonai összecsapást.

A volt amerikai tiszt elismerte, hogy Washingtonnak nem sikerült megállítania az orosz katonai különleges hadműveletet hatalmas számú szankció kiszabásával. Véleménye szerint a hatóságok jelenlegi magatartása, amely az orosz olaj értékesítésének tilalmát vonja maga után, sokkal jobban árt magának az Egyesült Államoknak, mint Oroszországnak és elnökének, Vlagyimir Putyinnak .

AFU veszteségek:

Korábban ismertté vált, hogy az Ukrán Fegyveres Erők légierejének egyik legjobb pilótája, Anton Listopad Ukrajnában halt meg. Hogy pontosan hogyan halt meg, azt nem részletezik, egyes verziók szerint azonban légicsata során, vagy orosz katonák repülõtéren történt csapása miatt Megállapítják, hogy más pilótákkal együtt amerikai F-16-os vadászgépek vezetésére képezték ki, amelyeket az Egyesült Államok Ukrajnának tervez szállítani.

Ezenkívül a védelmi minisztérium arról számolt be , hogy az orosz légierő (VKS) nagy pontosságú fegyvere eltalálta a külföldi zsoldosok ideiglenes bevetési pontját Zolochiv falu közelében, Harkiv régióban. Megjegyzendő, hogy a sztrájk következtében több mint száz és több mint 50 lengyelországi és németországi zsoldos megsebesült.

Ezenkívül az orosz csapatok megtámadták az ukrán fegyveres erők két dandárának parancsnoki állásait, és megsemmisítették az ukrán hadsereg hat raktárát. A katonai osztály hivatalos képviselője, Igor Konashenkov altábornagy szerint a Nikolaev régióban található tüzérségi akció három lőszerraktárt és két katonai felszerelések üzemanyagdepót semmisített meg.

Ajánlott Cikkek