Hírek Kárpátalja

„A külügyminisztérium csalódottan veszi tudomásul…”

„… , hogy Magyarország olajembargóval szembeni ellenállása miatt a szankciós csomag elfogadása túl sokáig tartott, és kivételt tett a vezetékes szállítások esetében, de köszöni a partnerek, különösen az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőinek erőfeszítéseit, amelyeknek köszönhetően ez a fontos döntés végül megszületett” – írja a portfolio.hu a Jevropejszka Pravda című hírportálra hivatkozva.

Borítóképen: Kárpátalja, Rahó, Miru út 42., Hotel Budapest – 1941. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: FOTÓ: Fortepan — ID 6078, Adományozó: Gyöngyi. archív másolat, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy „az olajembargó felgyorsítja a visszaszámlálást az orosz gazdaság és a katonai gépezet összeomlásáig”.    

Az ukrán külügyminisztérium felszólítja az EU-t, hogy haladéktalanul kezdje meg az Oroszországi Föderáció elleni hetedik szankciócsomag előkészítését, amely más orosz exporttermékek tilalmát és egyéb korlátozó intézkedéseket is tartalmaz. Az ukrán fél már benyújtotta az erre vonatkozó javaslatait

– olvasható az ukrán külügyminisztérium közleményében.

Valami egészen fantasztikus ez az Ukrajna nevezetű képződmény, ami úgy viselkedik, mint a kisgömböc. Mindent begyűjt magába, hogy aztán… egy nagy pukkanással úgy tűnjön el, mint ahogy megjelent a föld színén! És követel, még mindig követel!

Emlékszik valaki arra, hogy a kárpátaljai magyarok milyen „csalódottan vette tudomásul” az ellene irányuló terrorista cselekményeket, vagy a nyelvtörvényt, vagy mondjuk az oktatási törvény, akár a kettős állampolgárságra vonatkozó törvényt, a mindennapi magyarellenességről nem is beszélve?

Nos, ha majd ezekre hajlandóak lesznek emlékezni Kijevben, ha minden olyan diszkriminatív intézkedést, és (ál)polgári náci kezdeményezést megszüntetnek, ami a magyarság megszüntetésére irányul, lehet, hogy lesz miről beszélni.

Csak vigyázzanak, mert a végén még a lengyelekkel beszéljük meg, hogy hova is tartozzon a Kárpátalja!

Ajánlott Cikkek