Hírek

Az amerikai külügyminisztérium vizsgálja az ukrajnai vegyi anyagokkal kapcsolatos támadásokról szóló jelentéseket

Az amerikai külügyminisztérium vizsgálja az ukrajnai vegyi anyagokkal kapcsolatos támadásról szóló híreket.

Ukrán tisztviselők azzal vádolták az orosz katonai erőket, hogy eltaláltak egy salétromsavval töltött tárolótartályt a luhanszki régióban található Rubizsne városában. Az oroszok álláspontja szerint az ukrán erők szándékosan robbantották fel a vegyi anyag tárolót, hogy az az ellenség katonáit mérgezze.

“Tisztában vagyunk az incidensről szóló jelentésekkel, és a további részletekre várunk” – mondta a külügyminisztérium a Fox News-nak. “Aggódunk amiatt, hogy a salétromsav szivárgása a közelben bárkit károsíthat. Nyilvánvaló, hogy az orosz erők továbbra is bombázzák a városokat és a kritikus infrastruktúrát Ukrajna-szerte, és szörnyű erőszakos cselekményeket követnek el.”

“Nem világos a szennyezés hatóköre, és jelenleg nem világos, hogy a csapás a tárolt vegyi anyagok fegyverré alakítására irányuló stratégia része volt-e” – mondta egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő a Fox News-nak. “De nyilvánvalóan ez aggodalomra ad okot, és figyelemmel kísérjük .”

Ezenkívül egy kormányzati szakértő azt nyilatkozta a Fox Newsnak, hogy “ha a tartályban füstölgő salétromsav volt, és a szándék az volt, hogy mérgező nitrogén-dioxidot bocsássanak ki, amelynek belélegzési hatása hasonló a foszgénhez vagy a klórhoz, akkor azt vegyifegyver-eseménynek lehetne nevezni.”

Biden elnök korábban kijelentette, hogy az Egyesült Államok reagálni fog egy vegyifegyver-támadásra.

forrás FoxNews

Ajánlott Cikkek