Hírek

A lengyel védelmi minisztérium hadgyakorlatot jelentett be

A lengyel védelmi minisztérium hadgyakorlatot jelentett be. Ezzel összefüggésben május 1-től a hónap végéig a katonai felszerelések oszlopai erősen mozognak az ország északi és keleti részén. Az erről szóló információ április 28-án, csütörtökön jelent meg a lengyel hadsereg honlapján .

„Hadifelszerelés-oszlopok állnak majd a következő vajdaságok útjain: Nyugat-Pomeránia, Lubuskie, Nagy-Lengyelország, Kujav-Pomeránia, Lodz, Mazóvia, Lublin és Warmia-Mazury” – áll az üzenetben. Pontosítja azt is, hogy autópályákon, gyorsforgalmi utakon és helyi utakon leggyakrabban éjszaka lehet találkozni járművekkel, azonban néhány szállításra, csúcsidőben kerül sor.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a gyakorlatok résztvevői a szövetséges erők .

A katonaság arra kérte a lengyel lakosságot, hogy ne tegyenek közzé fényképeket és semmilyen információt a csapatok mozgásáról és bevetésükről, valamint ne terjesszenek adatokat a katonai repülőgépek indulásáról és leszállásáról.

„Bármilyen meggondolatlan akció a hálózaton, fontos katonai létesítményeket, felszereléseket ábrázoló fényképek közzététele negatív következményekkel járhat a biztonsági és védelmi rendszerre nézve” – jegyezték meg.

Február elején a lengyel hadsereg 18. gépesített hadosztályának és az amerikai hadsereg 82. légideszant hadosztályának katonái tartózkodtak Lengyelországban , az ukrán határ közelében. Céljuk a NATO keleti szárnyának biztonságának megerősítése volt .

Ajánlott Cikkek