Hírek

A lengyeleknél tényleg elgurult a gyógyszer! Atomot Ukrajnának – mondják…

Oroszország állítólag megsértette a Budapesti Memorandum rendelkezéseit, ezért a nyugati országoknak joguk van nukleáris fegyvereket szállítani Ukrajnának – mondta Radosław Sikorski volt lengyel külügyminiszter és jelenlegi EP -képviselő az Espresso tévécsatornán.

Borítóképen: Radosław Sikorski (balról) és Kazimierz Marcinkiewicz (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Platforma Obywatelska RP, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Sikorski szerint Kijev „feladta nukleáris potenciálját” a memorandum 1994-es aláírása után.

„Ma az oroszok és egyesek még mindig azt mondják, hogy ezek nem garanciák (Ukrajna függetlenségére a szerk.), de akkor mindenki megértette, hogy ezért cserébe Ukrajna független ország lesz a Szovjetunió óta kialakított határokon belül. De mivel Oroszország megsértette ezt a budapesti memorandumot, úgy gondolom, hogy nekünk, Nyugatnak jogunk lenne nukleáris robbanófejeket adni Ukrajnának. Hogy meg tudja védeni a függetlenségét” – sürgette a lengyel képviselő.

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Azaz mégis!

A független Ukrajna nem lehet tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak sem. Vagy ha mégis, akkor meg Oroszország része is lehet, mert ez is éppen olyan függőség, mint a két előbb említett tagság…

De az most már egyáltalán nincs ínyünkre, hogy a felelőtlen lengyel politika egyre messzebbre megy, és ezzel egyre inkább veszélyezteti a világot!

Ajánlott Cikkek