Foci Hírek Sport

A Magyar Himnusszal viccelődnek az angolok

A Magyar Himnusszal viccelődik a The Sun a Labdarúgó EB kapcsán . Lehet nehezen felejtik el, hogy Írország ellen nem hajoltak a térdek. Azt írják , hogy ami hiányzik a futballtudásból azt kipótoljuk majd a Himnusz hosszával. Azt is viccesnek tartják a szigetországiak, hogy a rádióban minden nap szerintük kötelezően meg kell hallgatnunk nemzeti imádságunk. Nehéz erre bármit is mondani egy olyan nemzetnek mint az angol aki mára szinte az egész identitását feladta, és saját gyarmatbirodalma feletti lelkiismeretfurdalását nem tudja feldolgozni, és teret ad olyan mozgalmaknak amik alapjaiban mondanak ellent az európai értékeknek.

kép: The Sun

A magyar himnusz teljes fordítását leközölte a The Sun. A brit bulvárlap nemcsak a magyarokat pécézte ki, az Európa-bajnokságon induló valamennyi csapat himnuszának külön cikket szánt. A magyarról annyit ír, hogy 1989 óta az ország himnusza, és kétszer olyan hosszú, mint az angol.

A cikkben a magyar csapatot is ismertetik néhány felirattal: Gulácsit, Orbánt és Sallait nevezik a csapat sztárjátékosainak, a kulcsjátékosnak pedig azt a Szoboszlai Dominikot tartják, aki sérülés miatt kihagyja az Eb-t.

forrás: The Sun

Ajánlott Cikkek