Erdély Hírek

A magyargyűlölő Gigi Becali komoly választ kapott a Sepsi OSK tulajdonosától

Nekem megvolt a gyerekszobám, ezért csak azt tudom üzenni Gigi Becalinak, hogy kenyérrel és sóval várom bármikor Sepsiszentgyörgyre” – válaszolt Diószegi László a fővárosi FCSB tulajdonosának magyarellenes kirohanására.

Mint korábban írtuk, Gigi Becali kedden alpári hangnemben intézett támadást Orbán Viktor magyar miniszterelnök és a Sepsi OSK ellen. A bukaresti klubvezető újságírói kérdésre fejtette ki véleményét a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda által kapott magyarországi kormánytámogatásokkal kapcsolatban. Mint elmondta, idén nem áll szándékában további összegeket befektetni a FCSB-be, viszont ez megváltozhat, kész további 10 millió eurót költeni a csapatára, ha azt látja, hogy a Sepsi OSK túlságosan megerősödik, és valós esélye van a bajnoki cím elnyerésére. „Ha nincsenek a magyarok, akkor kivel harcolunk? Egymás között. Ha ők (a Sepsi OSK – szerk. megj.) felemelkednek, akkor növelni fogom a befektetéseket. Nem hagyom, hogy a magyarok a FCSB fölé kerüljenek. Soha az életben nem lehetnek jobbak egy román csapatnál, soha nem nyerhetnek bajnokságot Romániában” – fogalmazta meg „hitvallását” Gigi Becali.

A FCSB tulajdonosa Mihai Eminescu Harmadik levél című versét parafrazálva üzent Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek. Mint mondta, minden, ami ebben az országban él és mozog, a folyók, az ágak az ő barátai, Orbánnak pedig ellenségei. „Én a magyar kormánnyal küzdök. Párbajra hívom őket. Lássuk, ki az erősebb, én vagy Orbán Viktor, az orosz. Orbán Putyin Viktor” – mondta Gigi Becali.

Diószegi László nem volt hajlandó „felvenni a kesztyűt”, és jelezte, előrelépésnek tartja, hogy Gigi Becali végre megtanulta a Sepsi OSK nevét. Jelezte, kenyérrel és sóval várja Sepsiszentgyörgyön Becalit, hogy „lássa ő is, mit valósítottunk meg itt”.

Az elmúlt napokban a román sportmédiában felerősödtek a magyarellenes hangok azt követően, hogy a Sepsi OSK múlt heti Konferencia Liga-selejtezős találkozóján és az FK Csíkszereda stadionavatóján is részt vett Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök mindkét székelyföldi  városban meleg fogadtatásban részesült, a nézők éljenzéssel és „Ria-ria Hungária”-skandálással köszönték meg a sportinfrastukturális támogatásokat.

(Forrás: Maszol.ro)

Ajánlott Cikkek