Vélemény

A magyarok felvásárolják a legelőket Erdélyben! – Daniel Ghiță

Daniel Ghiță, a volt K1 bajnok, jelenleg PSD színeiben képviselő  kérdést tett fel a parlamentben Florin Cîțu miniszterelnöknek, érdeklődve, hogy mit kíván tenni annak érdekében, hogy a románok ne veszítsék el teljesen Erdélyt, mert a magyarok a stratégiai helyeken felvásárolják a legelőket és mezőgazdasági területeket.

Márciusban azt kérte a miniszterlnöktől, hogy büntessék meg azokat, akik külföldi diplomatákkal találkoztak, mert nem hűek Romániához.

Most ennél is meghökkentőbb kérdést tett fel a képviselőházban. Ioan Sabău Pop ügyvéd cikkére hivatkozott, miszerint Erdélyben a mezőgazdasági területek 30% már magyar állampolgárok kezében van.

A cikk szerint nagy erdő-, legelő- és mezőgazdasági területek amelyek nemzetvédelmi szempontból stratégiai helyen vannak, már nincsenek román kézben. Például Kovászna, Hargita és Maros megyében tud ilyenekről.

Ghiță Románia szétesésétől félve, kéri a miniszterelnököt, hogy cselekedjen.

A hírhez egy kis személyes emlék . Nem gondoltam volna , hogy Daniel Ghiță akit nem egyszer láttam személyesen is meccselni ilyen szerepben fog feltűnni , és hogy ennyire szívén viseli Erdély földjeit. Budapesten a Stadion szállóban nem tűnt ilyen hazafinak amikor Cătălin Moroșanunak rótta fel , hogy kecskepásztorból hogy lesz valaki bajnok.

[Forrás: NewsWeek]

.

Ajánlott Cikkek