Hírek

A precíziós rakétákkal megsemmisítették a kijevi hadiüzemet

Az orosz katonaság lerombolta egy kijevi páncélgyár szerelőüzemeit . Ezt április 16-án, szombaton jelentette be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján.

Mint az minisztérimban tisztázták, a gyári létesítmények elleni csapásokat nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi indíttású precíziós fegyverekkel mérték. Ezenkívül felszámolták azokat a műhelyeket, ahol az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonai felszerelését javították Nikolaevben.

A minisztérium szerint az Orosz Fegyveres Erők két ukrán raktárt is megtámadtak, ahol rakéta- és tüzérségi fegyvereket tároltak a Nikolaev régióban. Számos létesítmény megsemmisült a poltavai régióban is : rakétacsapások értek az Ukrán Fegyveres Erők radar-felderítő és kommunikációs berendezéseinek központi bázisát és a légvédelmi rakétafegyverek tárolására szolgáló bázist.

Korábban a védelmi minisztérium közölte , hogy az orosz rakétacsapatok és tüzérség az ukrán fegyveres erők 811 objektumát találta el. Azt is megjegyezték, hogy az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet Izyumtól 15 kilométerre délre.

Ajánlott Cikkek