Hírek

A Microsoft és más tech cégek is elhagyják Oroszországot

A Microsoft felfüggesztette az áruk értékesítését és a szolgáltatások nyújtását Oroszországban

borítókép : https://commons.wikimedia.org microsoft logo

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy kivonul Oroszországból. A cég közleményére hivatkozva írja a TASS .

Az oroszországi áruértékesítés és szolgáltatásnyújtás leállítására vonatkozó döntést az ukrajnai helyzet okozta. A vállalat az Egyesült Államok kormányával, az EU -val és az Egyesült Királysággal koordinálja munkáját .

Ma bejelentjük, hogy felfüggesztjük a Microsoft termékeinek és szolgáltatásainak új értékesítését Oroszországban

Brad SmithA Microsoft elnöke

„Sok oroszországi üzletünket bezárjuk a kormány szankciókkal kapcsolatos döntéseivel összhangban” – tette hozzá Smith.

Azt azonban nem tudni, hogy pontosan mi forog kockán, és a cég nem adott magyarázatot. A közlemény “új” értékesítéseire vonatkozik, vagyis a már megvásárolt tételek, például a Windows-licencek, azok a felhasználóknál maradnak. Nincs információ az Xbox Game Pass vagy a Microsoft 365 előfizetések megújításáról.

A GameMAG forrása szerint a cég továbbra is támogatja szolgáltatásait Oroszországban: „Minden korábban vásárolt játék, szoftver és egyéb termék továbbra is működni fog. A cég azonban azt tervezi, hogy felülvizsgálja üzletpolitikáját és árait.”

A Microsoft hangsúlyozta, hogy most Ukrajna kiberbiztonsága a “legjelentősebb terület” a vállalat számára. Ennek érdekében Smith szerint a Microsoft aktívan segíti az érintett struktúrákat és visszaveri a kibertámadásokat.

„Ukrajnában dolgozóink biztonságával foglalkozó vállalatként folyamatos kapcsolatban állunk velük, és különféle formátumú támogatást nyújtunk” – áll a közleményben.

Ugyanakkor a VC szerint az elmúlt években csökkent a Microsoft oroszországi képviseletének nyeresége. Tehát 2017-ben ez 1,5 milliárd rubelt tett ki, a bevétel pedig 9,8 milliárd rubelt. 2020-ban a profit 724 millióra, a bevétel pedig 6,5 milliárdra esett vissza. A 2021-es adatokat még nem hozták nyilvánosságra.

Más nagyvállalatok is elhagyták Oroszországot

Március 1-jén az Apple bejelentette , hogy kivonul Oroszországból . A cég beszüntette a termékeinek értékesítését saját honlapján, és leállította a partnereknek történő szállítást. Ennek fényében az Apple eszközök ára igencsak megnőtt. A cég emellett korlátozni fogja saját szolgáltatásainak működését Oroszországban.

Felfüggesztettünk minden termékértékesítést Oroszországban. A múlt héten leállítottuk az összes értékesítési csatornán keresztüli exportot. Az Apple Pay és más szolgáltatások működésére is korlátozások vonatkoznak.

Ezenkívül az Intel és az AMD döntött az oroszországi szállítások leállításáról. Az RBC IT-piaci forrása elmondta, hogy az amerikai cégek szóban bejelentették döntésüket az orosz elektronikai gyártóknak. Tisztázták, hogy a kínai partnerek már kapnak értesítéseket az Intel helyi irodájától a processzorok Oroszországba történő szállításának tilalmáról. Az AMD és az Intel processzorok szállításának felfüggesztését az Orosz Fejlesztők és Elektronikai Gyártók Szövetségének (ARPE) képviselője is megerősítette.

Rajtuk kívül Oroszországot elhagyta az Oracle , az Exxon Mobile , a DIS , a TSMC , az Autodesk , az SAP , a Cisco , a Panasonic és mások .

Ajánlott Cikkek