Hírek

A moszkvai tőzsde felfüggesztette a svájci frank kereskedését

A moszkvai tőzsde június 14-e óta felfüggesztette a svájci frankkal való kereskedést a honlapja szerint . A műveletek felfüggesztése az ebben a pénznemben történő kifizetések nehézségei miatt következett be.

A korlátozások érintik a svájci frank-orosz rubel (CHFRUB) és az amerikai dollár-svájci frank (USDCHF) devizapárok azonnali és swap instrumentumát csere és tőzsdén kívüli módokon. Nehézségek a svájci frankban való elszámolásban a Svájc által június 10-től hozott korlátozó intézkedések miatt következtek be – állapította meg a moszkvai tőzsde.

Az ezzel a devizával korábban megkötött tranzakciókból eredő kötelezettségek teljesítése a szokásos módon történik. Lehetőség van azonban a frank ügyfélszámlákon történő jóváírási feltételeinek növelésére.

Korábban arról számoltak be, hogy a moszkvai tőzsde az elkövetkező hónapokban elindítja az örmény dram, az üzbég summ és az emirátusi dirham kereskedését. A moszkvai tőzsdén jelenleg a következő devizapárokkal kereskednek: amerikai dollár, euró, kínai jüan, angol font, hongkongi dollár, fehérorosz rubel, török ​​líra, japán jen és kazah tenge.

Ajánlott Cikkek