Hírek

A nagy európai kamuroller!

Úgy tűnik, lassan mindenki felül a kamurollerre, még az egyébként igen harcias balos-zöld németek is, akik egyrészt félnek a gázcsapok alzárásától, ezért nem merik az egyébként jó üzletet jelentő körcserés harkocsi eladásokat sem bevállalni Lengyelországgal, másrészt most amellett kardoskodnak, hogy megfelelnek a szankciós ajánlásoknak, így mindenki mehet a pitlibe!

Borítóképen: Zapoljarnoje gázmező (forrás: Government.ru via commons.wikimedia.org, szerző: Правительство Российской Федерации, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

Azt azért megkérdezzük, hogy;

Akkor mi a fészkes fenéért cseszegetnek minket azért, mert mi őszintén megmondtuk a legelején, hogy azt a fizetési módot választjuk, amit az oroszok kérnek? És most a németek (és az olaszok is) megadnak…

Nézzük tehát, ahogy a hazugságfolyam egyre csak árad, a vízszint pedig jócskán meghaladja a 2021-es németországi áradásoknál mérhető legmagasabb vízállásokat is! Íme:

„A szövetségi kormány álláspontja egyértelmű és változatlan. A szerződéseket euróban vagy dollárban kötik, és azokat teljesíteni kell. Ezek a megállapodások egyoldalúan nem módosíthatók. Erről a G7 energiaminiszterei is beszéltek.”

Nos, ezt nevezik eufemizmusnak (magyarul: szépítő kifejezésnek) arra, hogy az egyébként arról papoló németek – kánonban az szintén német Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyen-nel! -, hogy nem lehet rubelben fizetni, nem lehet rubelben fizetni, nem lehet… Ja, és ott van persze a legnagyobb demagóg, az Európai Bizottság elnök-helyettese (kóklere inkább!), Frans Timmermans!

„Szerintük engedélyezett a számlanyitás, ha a) a fizetés a szerződéseknek megfelelően euróban és dollárban történik, és b) a vállalatok kijelentik, hogy az euróban vagy dollárban történő fizetés után azonnal teljesítették a szerződésben foglaltakat” – magyarázta a német gazdasági minisztérium.

Mi a véleményünk? Elmentek ti a b…s pi..ba! Ha a gáz esetében így van, az olajnál is, el lehet tolni a biciklit!!!

Ajánlott Cikkek